Ολυμπιακός: Από τον Μακούν και τον Μπόνγκ στον Κουντέ

Ο Πιερ Κουντέ θα γίνει ο τέταρτος Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τι έκαναν οι άλλοι τρεις με την ερυθρόλευκη.

Ολυμπιακός: Από τον Μακούν και τον Μπόνγκ στον Κουντέ

Ο Πιερ Κουντέ βρίσκεται στην Ελλάδα από τα ξημερώματα της Τετάρτης και σήμερα δρομολογεί τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σε χρόνο ρεκόρ με τον 25χρονο χαφ και κάνοντας πολύ λεπτούς χειρισμούς.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάιντς θα γίνει ο τέταρτος Καμερουνέζος που θα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Στόχος του φυσικά είναι αφήσει το στίγμα του στον σύλλογο και να πετύχει σαφώς περισσότερα από τους συμπατριώτες του που έπαιξαν στο παρελθόν στον Ολυμπιακό. Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι άλλοι τρεις Καμερουνέζοι που έπαιξαν με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Ο Γκαετάν Μπονγκ αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2013 και έπαιξε στους "ερυθρόλευκους" έως τον Φεβρουάριο του 2015. Σε αυτό το διάστημα ο αριστερός μπακ έκανε 28 συμμετοχές έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του. Σήμερα είναι 33 ετών και ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ζαν Μακούν είναι ο πρώτος Καμερουνέζος που απέκτησε ο Ολυμπιακός και μάλιστα χαφ. Πλέον είναι 38 ετών και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Οι "ερυθρόλευκοι" τον απέκτησαν τον Αύγουστο του 2011 και στο λιμάνι έμεινε έως τον Ιούνιο του 2012 με τη μορφή του δανεισμού από την Άστον Βίλα.

Ο τρίτος της παρέας είναι ο Γιάγια Μπανανά. Ο Ολυμπιακός τον πήρε από τον Πλατανιά τον Ιούλιο του 2017 και είχε τα δικαιώματα του έως τον Δεκέμβριο του 2019. Όλο αυτό το διάστημα ο Καμερουνέζος στόπερ δεν κατάφερε να κάνει καμία συμμετοχή με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ είχε παραχωρηθεί δανεικός στον Πανιώνιο.