Μόρας για ΠΑΟΚ: «Δεν είναι εύκολο να κατακτήσει ξανά τον τίτλο»

Ο Βαγγέλης Μόρας μίλησε για όλους και για όλα. Την προπονητική, το μέλλον του αλλά και την επιστροφή του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, λέγοντας πως οι Θεσσαλονικείς δεν είναι εύκολο να κατακτήσουν ξανά τον τίτλο.

Μόρας για ΠΑΟΚ: «Δεν είναι εύκολο να κατακτήσει ξανά τον τίτλο»

Ο Έλληνας αμυντικός με πολυετή θητεία στη Serie A μίλησε για τον Αλεσάντρο Ντεϊόλα που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μόρας δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για το επόμενο βήμα του ως προπονητή: «Θα φανεί, είναι κάτι που ακολουθώ. Θα δουλέψω, κάνουμε σεμινάρια προπονητικής για το UEFA A με άλλα παιδιά, είναι νωρίς ακόμα. Όταν πω το οριστικό αντίο στο ποδόσφαιρο θα δούμε. Δεν έχω πάρει ακόμα αποφάσεις».

Αν η προπονητική έχει μέλλον στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε εύκολα αυτή τη λέξη. Αν έχω τη δυνατότητα να φύγω στο εξωτερικό θα το κάνω».

Για τον Ντεϊόλα και αν παίκτης από την Κάλιαρι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ: «Τα πάντα έχουν σημασία. Δεν μπορεί να παίρνει ο ΠΑΟΚ παίκτη από την Κάλιαρι και να λέμε ότι δεν είναι καλή κίνηση. Γελάω. Δεν είναι εύκολο στην Ιταλία να πας στις μεγάλες ομάδες. Θεωρώ ότι είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Για να κάνει τόσα πολλά ματς εκεί, κάτι καλό κάνει. Ταιριάζει στη φιλοσοφία του Λουτσέσκου που είναι πολύ πειθαρχημένος με την τακτική. Αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο έτοιμος είναι να φύγει από τη χώρα του. Βέβαια βλέπουμε όλο και περισσοτέρους Ιταλούς να φεύγουν στο εξωτερικό, παρότι δεν είναι εύκολο να αποχωριστούν την κουλτούρα τους».

Για τις συμμετοχές του Ντεϊόλα σε Κάλιαρι και Σπέτσια: «Αυτό λέει πολλά, ότι έκανε ένα γεμάτο πρωτάθλημα. Είναι καλύτερα να έρχεσαι και να σε αποθεώνουν μετά πάρα πριν και να αποδειχθεί φούσκα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει παίκτες που θα προσφέρουν και ας βγει μετά το όνομα. Όταν έχεις τόσα παιχνίδια στο Καμπιονάτο δεν μπορείς να φοβηθείς το ελληνικό πρωτάθλημα που είναι πάρα πολύ πίσω. Το θετικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη και γι αυτόν είναι ένα βήμα παραπάνω».

Για τον Λουτσέσκου: «Και στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ βλέπεις την ταυτότητά του. Είναι τακτικά πολύ πειθαρχημένος και γι αυτό πέτυχε όσα πέτυχε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει ξανά τον τίτλο με τον Λουτσέσκου: «Ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο. Όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ περιμένουν πάλι από τη μια στιγμή στην άλλη να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα. Είναι φυσιολογικό, ξοδεύονται τόσα χρήματα. Όμως όλα ξεκινάνε από την αρχή. Ο Λουτσέσκου θα έχει να διαχειριστεί μια νέα ομάδα και χρειάζεται και εδώ υπομονή».