Η πίστη του Μαρτίνς στον Γκερέρο και η ενίσχυση

Ποια είναι η άποψη του Πορτογάλου προπονητή για τον Ισπανό φορ και τι θέλει για την γραμμή κρούσης της ομάδας του Πειραιά.

Η πίστη του Μαρτίνς στον Γκερέρο και η ενίσχυση

Η απαξίωση ποδοσφαιριστών πριν καν τους δούμε να αγωνίζονται είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα. «Θύμα» αυτού έπεσε και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος όταν αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό δέχτηκε σκληρή κριτική. Ο Ισπανός βρέθηκε στο επίκεντρο των κριτικών πριν καν τον δούμε να παίζει έστω σε ένα δίτερμα.

Σε δύο φιλικά παιχνίδια στην Αυστρία ο Γκερέρο σκόραρε τρεις φορές, ενώ είχε και ένα δοκάρι. Το θέμα είναι να δούμε ποια είναι η άποψη του προπονητή για τον ποδοσφαιριστή. Ο Πέδρο Μαρτίνς στάζει μέλι για τον 28χρονο επιθετικό. Τον θεωρεί πολύ σημαντικό παίκτη και μάλιστα όπως τον γνώριζε καλά από τη θητεία του στην Ισπανία.

Τον ήξερε και τον Γκερέρο και ήξερε τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός για την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού γνωρίζοντας τις ικανότητες του. Τον έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και από τις πρώτες του κουβέντες στους ανθρώπους του Ολυμπιακού όταν υπήρξε το θέμα της μεταγραφής του ήταν ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να «πιάσει».

Αποδεικνύει ο Γκερέρο στο γήπεδο πως ο προπονητής του δικαίως τον πιστεύει και δικαίως θεωρεί ότι είναι παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί σε αποκάλυψη κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι μέσα στις φάσεις ο Ισπανός επιθετικός και το γεγονός ότι σκόραρε τρεις φορές του έχει φτιάξει τη ψυχολογία.

Είναι νωρίς βέβαια για να βάλει κανείς το χέρι του στη φωτιά για τον Γκερέρο, αλλά και για οποιονδήποτε παίκτη, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να μην του αναγνωριστεί πολύ καλή του παρουσία στην προετοιμασία. Τον Ισπανό φορ, ωστόσο, θα πρέπει να τον δούμε πως θα λειτουργήσει και με την πίεση που ασκεί ο κόσμος στην ομάδα του Πειραιά. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα όπως λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και θα φανεί πως θα αντιδράσει τόσο στο Καραϊσκάκη όσο και γενικότερα στη διάρκεια της σεζόν.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει για επιθετικό. Το έχουμε επισημάνει πως ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει ποδοσφαιριστή για τη γραμμή κρούσης της ομάδας του. Περιμένει το προσεχές διάστημα να έρθει παίκτης που θα τον ενισχύσει και σε αυτή τη θέση, αφού βλέπει πως ο Τζούρτζεβιτς δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να στηριχτεί πάνω του.