Παναθηναϊκός: Ο Μανγκαλά που έφυγε από τη Βαλένθια στο «μικροσκόπιο» του Γιοβάνοβιτς

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που τσεκάρει το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού υπό τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη θέση του αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού είναι ο Ελιακίμ Μανγκαλά, ο οποίος πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τη Βαλένθια.

Παναθηναϊκός: Ο Μανγκαλά που έφυγε από τη Βαλένθια στο «μικροσκόπιο» του Γιοβάνοβιτς

Αφού ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Γιάννη Κώτσιρα από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται πλέον στην απόκτηση του αριστεροπόδαρου στόπερ που έχει ζητήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενίσχυση στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας.

Κίνηση επιβεβλημένη ως την αναχώρηση των «πράσινων» για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους (18 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου), καθότι σε πρώτη φάση θα είναι διαθέσιμοι μόνο οι Φραν Βέλεθ και Αχιλλέας Πούγγουρας, συν τον 18χρονο Ρόμπι.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ θα επιστρέψει τον Αύγουστο μετά την επέμβαση στον αστράγαλο, ενώ ο Δημήτρης Κουρμπέλης, που μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και στόπερ, θέλει τον χρόνο του για να επανέλθει πλήρως μετά την πολύμηνη απουσία του.

Ένα από τα ονόματα που έχουν προταθεί και εξετάζονται από τον Παναθηναϊκό είναι αυτό του Ελιακίμ Μανγκαλά, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Βαλένθια. Ο 30χρονος διεθνής Γάλλος στόπερ θεωρείται αν μη τι άλλο επιλογή από το «πάνω ράφι» και πριν από λίγο καιρό είχε προταθεί και στην ΑΕΚ.

Δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, καθότι έχει κασέ λίγο κάτω από το 1 εκατομμύριο ευρώ και παράλληλα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κι από ομάδες του Βελγίου και της Γαλλίας, ενώ σαφώς είναι ανασταλτικός παράγοντας και η απουσία του Παναθηναϊκού από τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Η περίπτωσή του πάντως βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του Γιοβάνοβιτς και του επιτελείου του, μαζί με άλλους δύο αριστεροπόδαρους στόπερ που βρίσκονται αρκετά ψηλά στην «πράσινη» λίστα.