Υπόθεση Σεμέδο: Μόνο με υπέρβαση η Πόρτο καλύπτει τα «θέλω» του Ολυμπιακού

Η Πόρτο θέλει σαν τρελή τον Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να καλύψει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Κλείνουν στόπερ από την Σάντα Κλάρα οι «δράκοι».

Υπόθεση Σεμέδο: Μόνο με υπέρβαση η Πόρτο καλύπτει τα «θέλω» του Ολυμπιακού

Το σίριαλ «Πόρτο - Σεμέδο» θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια, δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει κιόλας ότι θα έχει και «happy end» για τους Πορτογάλους.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δεν τα... ξεπουλάει. Έχει δημιουργήσει υπεραξίες και τα πουλάει στη σωστή τιμή. Πέρσι απέρριψε για τον Σεμέδο μία προσφορά 11,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπενφίκα. Συν τοις άλλοις φώναξε τον Πορτογάλο στόπερ και του έκανε σχεδόν διπλασιασμό των απολαβών του με νέο συμβόλαιο.

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν στην πατρίδα του ακούγεται ολοένα και πιο έντονα ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τον έχει ως τον «Νο1» στόχο και πώς επιθυμεί να τον κάνει δικό του άμεσα, ώστε να μπει από τις πρώτες μέρες στην προετοιμασία της Πόρτο.

Μάλιστα, τα πορτογαλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Σεμέδο κοστολογείται γύρω στα 8 εκατομμύρια. Δεν είναι ακριβές το συγκεκριμένο ποσό. Πολύ παραπάνω κοστολογείται.

Για την οικονομία της συζήτησης, όμως, ας πάρουμε ως δεδομένο αυτό που λένε οι Πορτογάλοι για τα «θέλω» του Ολυμπιακού. Ακόμα και τα 8 εκατομμύρια είναι χρήματα που δεν τα δίνει εύκολα η Πόρτο και ειδικά για αμυντικό.

Το τελευταίο διήμερο η πληροφόρηση που υπάρχει από την Πορτογαλία, κάνει λόγο για τελικές συζητήσεις της Πόρτο με την Σάντα Κλάρα για την απόκτηση του Φάμπιο Καρντόσο. Ο 27χρονος στόπερ αναμένεται να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο με τους «δράκους», με την Σάντα Κλάρα να παίρνει ένα ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια.

Οι Ίβηρες δεν θεωρούν ότι η απόκτηση του Καρντόσο θα επηρεάσει την περίπτωση του Σεμέδο. Επαναλαμβάνουμε όμως: Ακόμα και τα 8 εκατομμύρια φαίνονται πολλά για τη διοίκηση των «δράκων». Θα πρέπει να κάνει οικονομική υπέρβαση, από αυτές που δεν συνηθίζει, για να κάνει δικό της τον στόπερ του Ολυμπιακού.