Μιλόγεβιτς: «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί από τη φύση της» (vid)

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τη νέα σεζόν που ξεκινά ως προπονητής της ΑΕΚ και τους στόχους που έχει. 

Μιλόγεβιτς: «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί από τη φύση της» (vid)

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο νέος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως η ομάδα πρέπει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να πρωταγωνιστεί.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να περάσει στην ΑΕΚ: «Να έχουμε μια καλή σεζόν καταρχάς. Είμαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα ως παίκτης. Από το DNA της η ΑΕΚ και ο κόσμος της θέλουν να βλέπουν ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσουν όμως τα λόγια. Είναι δύσκολο να πω πως θα παίζουμε. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί από τη φύση της. Θα προσπαθήσουμε να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, και πρέπει αυτά να συνδυαστούν. Προτιμάω να έχω τα καλά αποτελέσματα από την εμφάνιση. Θέλω να υποσχεθώ ότι θα περάσουμε ένα στοιχείο στην ομάδα παίζοντας επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο».

Για το πως σκέφτεται το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας: «Στο πρώτο μέρος θέλω να γνωρίσω γρήγορα τους παίκτες. Μου αρέσει να έχω επικοινωνία με τους παίκτες, να δω τις σκέψεις τους, να τους έχω από κοντά, να λειτουργήσουμε καλά και σε αυτές τις μέρες να γνωριστούμε. Σαν προπονητής κάθε μέρα κάνεις αξιολόγηση. Εμένα με ενδιαφέρουν οι μεταξύ μας σχέση και σίγουρα θα υπάρξει αξιολόγηση και μετά είναι βασικό το δεύτερο στάδιο στην Ολλανδία».

Για τις πρώτες κουβέντες που θα πει στους παίκτες: «Δεν θα κοιτάξω τι έχει γίνει. Υπάρχει μέλλον και παρόν. Ήταν δύσκολη σεζόν. Θα έχουμε μια καινούργια αρχή, θα μιλήσουμε με τους παίκτες, θα τους ακούσω, αλλά δεν θέλω την αρνητική ενέργεια. Πρέπει να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά και να είμαστε θετικοί. Πρέπει να καταλαβαίνουμε σε ποια ομάδα είμαστε, με τον κόσμο και την ιστορία που έχει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αλλά σκληρή δουλειά, να έχουμε στόχους και ας μην στεκόμαστε στην περσινή σεζόν. Θέλω μόνο τα θετικά πράγματα και να πιστεύουμε σε αυτό που δουλεύουμε».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει με τις άλλες ομάδες και τις μεταγραφές: «Κοιτάω τη δουλειά και την ομάδα μου. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά δεν φοβάμαι κανέναν. Γιατί πιστεύω στη δουλειά μου και στους παίκτες μου. Αν είμαστε σωστοί δεν έχουμε λόγο να φοβηθούμε. Πρέπει να κοιτάμε αυτό που κάνουμε εμείς. Έχω δει τα πάντα, η μεταγραφική περίοδος αλλάζει από λεπτό σε λεπτό. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τις μεταγραφές. Μαζί με τη συνεργασία όλων μας, υπάρχουν στόχοι, αλλά όσον αφορά τις θέσεις ένας προπονητής θα σας πει σε όλες. Όμως δεν θέλω να φέρω παίκτες απλά για να τους έχω. Θέλω να φέρουμε ποιοτικούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Σίγουρα υπάρχουν και νεαροί παίκτες για το μέλλον, αλλά από εκεί και πέρα οι μεταγραφές είναι ένα ζωντανό πράγμα. Είναι μια δύσκολη περίοδος η μεταγραφική».

Με τι θα είναι ευχαριστημένος τέτοια εποχή: «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ 100% είναι ότι θα δώσω τα πάντα, θα δουλεύω πολύ σκληρά. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, μου αρέσει η δουλειά και ξέρω τι θέλει αυτή η μεγάλη ομάδα και ο κόσμος από εμένα. Όμως δεν μπορώ να σας υποσχεθώ κάτι περισσότερο από αυτό».

Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει διακρίνει, τι κρατάει και τι έχει πει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μιλάμε για την περσινή σεζόν. Ήταν δύσκολη χρονιά για την ΑΕΚ και πρέπει να με καταλάβετε ότι δεν θέλω να μιλήσω για ό,τι συνέβη. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και τους πιστεύω πάρα πολύ. Τους καταλαβαίνω. Με τον πρόεδρο έχουμε συζητήσει. Είχαμε προσπαθήσει στο παρελθόν να έρθω, αλλά είχα συμβόλαιο σε άλλες ομάδες. Είναι ένας άνθρωπος που είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα για την ΑΕΚ. Χτίζει το νέο γήπεδο και σιγά σιγά θα πάμε καλά. Έχουμε συζητήσει ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την περσινή σεζόν, αλλά εγώ ξαναλέω είμαι άνθρωπος της δουλειάς, πιστεύω σε αυτή και θα δούμε».

Για τους παίκτες που δεν υπολογίζονται: «Θέλω να δω τους παίκτες στο Πήλιο. Θα μας λείπουν πέντε με έξι παιδιά που ήταν στις Εθνικές ομάδες, αλλά θα έρθουν κι αυτοί σύντομα. Με τους παίκτες που έχουμε θα δουλέψουμε και θα τους αξιολογήσουμε. Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να σας απαντήσω. Μπορεί για κάποιον παίκτη να έρθει κάποια πρόταση για παράδειγμα. Θέλω ποιότητα και αυτήν πιστεύω πως θα έχω με τους παίκτες που θα έρθουν για να βοηθήσουν την ομάδα».

Για τον σχηματισμό που θέλει να παίζει και για τη σφραγίδα που θέλει να αφήσει στην ΑΕΚ: «Όπου και να ήμουν, είμαι συνεργάσιμος προπονητής. Όλοι θέλω να είναι περήφανοι μαζί μου, αλλά τα αποτελέσματα σε κρίνουν ως προπονητή. Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να έχει ένα πλάνο. Σίγουρα υπάρχει ένα γενικό πλάνο. Δεν έχουμε πολύ χρόνο και σύντομα θα έχουμε ευρωπαϊκούς αγώνες. Ανάλογα τους παίκτες και τον χαρακτήρα τους θα πάρω και απόφαση για το πως θα παίζουμε. Οι μεταγραφές τελειώνουν 31 Αυγούστου. Μπορεί στη διάρκεια να αλλάξει κάτι στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα».

Για το αν συμφωνεί με τις επτά μεταγραφές και αν έχει ο ίδιος να προτείνει παίκτες: «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το σύνολο των μεταγραφών που θα γίνουν. Ο πρόεδρος και οι συνεργάτες μου είναι αποφασισμένοι. Είναι μια συνολική δουλειά και είμαι ευχαριστημένος πολύ. Μπορεί να είναι λιγότεροι από επτά, μπορεί και παραπάνω. Οι μεταγραφές είναι κάτι πολύπλοκο. Είμαστε αποφασισμένοι να ψάξουμε ό,τι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Το νούμερο δεν παίζει κανέναν λόγο».

Για τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, αν δεν υπολογίζεται και αν έχει ζητήσει κάτι: «Με τον Κρίστιτσιτς μιλήσαμε. Επιθυμεί να γυρίσει στην πατρίδα του. Έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Είναι στα χέρια της διοίκησης πλέον η απόφαση».

Για το μήνυμά του στον κόσμο: «Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν δίπλα στην ομάδα. Η ΑΕΚ έχει περάσει δύσκολες χρονιές, αλλά γι' αυτό είναι μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος λατρεύεται την ομάδα και είναι δίπλα της και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα περάσει ο κορονοϊός που έχει πληγώσει όλον τον κόσμο και θα έχουμε δίπλα μας στους φιλάθλους για να μας βοηθάνε. Πρέπει να μας πιστεύουν και να μας στηρίζουν και εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να τους κάνουμε ευτυχισμένους».

Για την πίεση που υπάρχει στην ΑΕΚ: «Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη γιατί κρίνεται από τα αποτελέσματα. Εγώ αγαπάω αυτή τη δουλειά, προσπαθώ και βλέπω τα πράγματα θετικά. Πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Να δουλεύουμε καθημερινά να πηγαίνουμε βήμα - βήμα και να κάνουμε απολογισμό στο τέλος».

Για τη συνταγή των προκρίσεων σε ευρωπαϊκούς ομίλους: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Θα ήθελα να έχω γρήγορα όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου για να εφαρμόσουμε το πλάνο. Είναι δύσκολο, γιατί κάποιες ομάδες θα είναι πιο έτοιμες. Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πάντα η επόμενη προπόνηση, να δίνουμε τα πάντα και θα δούμε τι θα γίνει. Τα ματς είναι κοντά το ένα στο άλλο και περιμένω να επιστρέψουν και οι παίκτες που ήταν στις Εθνικές ομάδες για να τους περάσω αυτά που θέλω».

Για τον Τσιγκρίνσκι που αποχώρησε: «Ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα και του εύχομαι υγεία και επιτυχία. Είναι έξυπνος, είναι μια προσωπικότητα παγκοσμίου ποδοσφαίρου και μέσα από την καρδιά μου του εύχομαι τα καλύτερα. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν πέντε χρόνια στην ΑΕΚ. Έδωσε τα πάντα στην ομάδα. Ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο».

Για τον Μάνταλο και πως τον έχει στα σχέδιά του: «Είναι πραγματικός και φυσικός ηγέτης. Κάθε παίκτης θέλει αυτοπεποίθηση. Θα ζητήσω δύο μεγάλες ευθύνες. Στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Δίνω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στις σχέσεις στα αποδυτήρια. Εγώ χαίρομαι γιατί τον Πέτρο τον έχω παρακολουθήσει και τον ξέρω και έχει να δώσει ακόμα παραπάνω. Σαν αρχηγός θα πρέπει να πάρει τις αγωνιστικές ευθύνες».

Για την προοπτική να κοουτσάρει στην Αγιά Σοφιά: «Έχω όνειρα αλλά θα τα κρατήσω για μένα. Αν το κάνω πραγματικότητα θα σας πω. Τώρα είμαι ρεαλιστής. Δεν έχω επισκεφτεί το νέο γήπεδο ακόμα αλλά όταν θα έχω τον χρόνο θέλω να πάω να δω το γήπεδο που όλοι περιμένουμε να φτιαχτεί. Το χρειάζεται και η ΑΕΚ και όλη η Ελλάδα».

Για τους Τζαβέλλα, Εντσάμ και Αραούχο: «Δεν μπορώ να σας δώσω κανένα στοιχείο. Όλο το τιμ δουλεύει στις μεταγραφές. Γράφονται διάφορα ονόματα. Όταν θα έχετε επίσημη ανακοίνωση, τότε θα ξέρετε. Κάποια ονόματα είναι αλήθεια, κάποια όχι. Εγώ δεν μιλάω με ονόματα».