Κούγιας: Αυτό θα γίνει με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Λάζαρο

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσει την υπόθεση η ΑΕΚ. Δε θα έχει κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός», λέει ο ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ.

Κούγιας: Αυτό θα γίνει με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Λάζαρο

Για την υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την προσφυγή της ΑΕΚ μίλησε ο ιδιοκτήτης της Λάρισας και ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Η εκτίμησή του είναι ότι δεν έχει καμία τύχη η ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1»:

-τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού σχετικά με τις συλλήψεις ανηλίκων:«Αυτό ισχύει ήδη. Έχει το δικαίωμα το δικαστήριο να σου επιβάλλει την ποινή να παρευρίσκεσαι στο αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε αγώνα. Τα αδικήματα των ανηλίκων τα δικάζουν τα δικαστήρια ανηλίκων και δεν προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Ένα 12χρονο παιδί στη Θεσσαλονίκη σκότωσε ένα συμμαθητή του. Αφέθηκε ελεύθερο και του επιβλήθηκε να πάει σε ένα κέντρο αρωγής στο Βόλο. Επομένως δεν κάνει κάτι καινούριο ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τα θέματα αυτά».

-το σχέδιο αναδιάρθρωσης κατηγοριών του κ. Βασιλειάδη: «Είναι βέβαιο ότι θα είναι 16 ομάδες, είναι απόλυτο αυτό. Η προσπάθεια του Υφυπουργού είναι να γίνουν 12 οι ομάδες από τη μεθεπόμενη περίοδο. Παράλληλα, θέλει να κάνει τη League 2. Πώς οι ομάδες της Football League θα ανεβούν στην πρώτη κατηγορία; Θα πρέπει να ανεβούν στη League 2. Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί ένα συμβούλιο στη Superleague, όπου θα εξεταστούν όλα αυτά τα θέματα».

-το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Εγώ θα πρότεινα να μην εφαρμοστεί ποτέ αυτή η διάταξη. Όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Είναι τέλειο το πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Σημασία έχει ποιες ομάδες είναι, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, τι διοικητικό πλάνο υπάρχει ή αν υπάρχουν οπαδοί. Ποιες ομάδες έχουν τις λιγότερες εισπράξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Θα σας πω εγώ. Τα λιγότερα εισιτήρια πέρσι τα έκοψε ο Ατρόμητος, μετά ο Λεβαδειακός και στη συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης. Κοινώς… δύο ομάδες που παίζουν Ευρώπη. Επομένως… τα κριτήρια δε θα πρέπει να είναι συγκυριακά. Σκεφτείτε ότι εμείς είμαστε πέμπτοι και δεν έχουμε την οργάνωση που έχει ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια, εμείς ακόμα φτιαχνόμαστε. Ας δούμε, επίσης, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης κάθε ομάδας; Και ποια είναι τα χρέη που κάθε ομάδα έχει συσσωρεύσει; Στην ΑΕΛ τα 2.500 εισιτήρια διαρκείας ήταν των 50 ευρώ για παιδιά κάτω των 15 ετών. Με συναντούν στο δρόμο και με ευχαριστούν, γιατί μπορούν πλέον να βλέπουν ποδόσφαιρο. Ο Υφυπουργός, λοιπόν, έχει μία πρόχειρη λύση. Πρέπει να διασφαλίσει ότι αυτές οι 12 ομάδες θα είναι και αξιόπιστες».

-το αν μπορεί να υπάρξει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων: «Δε νομίζω ότι θα υπάρξει τελικά. Αν εξαιρέσει κανείς τον Παναιτωλικό, δείτε τι εισιτήρια έχουν οι υπόλοιπες ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν έχει ο Ατρόμητος, δεν έχει η Λαμία, δεν έχει η Ξάνθη… Ο Άρης είναι μία άλλη περίπτωση, γιατί του προτάθηκε τηλεοπτικό συμβόλαιο και δεν το δέχθηκε».

-τη μεταγραφή του Μόρσι και τη μεταγραφική πολιτική της ΑΕΛ: «Εμείς πληρώνουμε σε αυτόν τον παίκτη το ένα τρίτο του συμβολαίου του, που είναι 130.000 ευρώ. Σκεφτείτε, λοιπόν, την αξία του. Παρουσιάστηκε ήδη και είναι μία πολύ καλή μεταγραφή. Προσπαθούμε να ρίξουμε το μέσο όρο ηλικίας. Οι παίκτες που έφυγαν ήταν όλοι προχωρημένης ποδοσφαιρικής ηλικίας. Πέρα από το Ναζλίδη, οι υπόλοιποι που έφυγαν δε μας βοήθησαν ποτέ».

-το πρωτάθλημα: «Το περσινό πρωτάθλημα ήταν συναρπαστικό, μέχρι τη στιγμή του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Τον Γκαρθία εγώ δε θα τον έπαιρνα καν. Όλοι βγήκαν χαμένοι από αυτή την ιστορία. Ο Ολυμπιακός έχασε πάρα πολλά».

-την υπόθεση Χριστοδουλόπουλου: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσει την υπόθεση η ΑΕΚ. Πρόκειται για τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Απαγορεύονται οι μονομερείς ανανεώσεις. Δε θα έχει κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός. Ακόμα κι αν κερδίσει η ΑΕΚ από δικαστήρια, ο Ολυμπιακός θα προσφύγει στο CAS και θα δικαιωθεί».