Η ΑΕΚ ανακάλυψε «συμπαιγνία Λάζαρου - Ολυμπιακού γιατί οι διαπραγματεύσεις κράτησαν λίγο»

Στη 16σέλιδη προσφυγή η ΑΕΚ ζητά πολλά ευρώ, έξι μήνες τιμωρία του Χριστοδουλόπουλου και απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους στους «ερυθρόλευκους»

Η ΑΕΚ ανακάλυψε «συμπαιγνία Λάζαρου - Ολυμπιακού γιατί οι διαπραγματεύσεις κράτησαν λίγο»

Χρειάστηκε 16 σελίδες για να αιτιολογήσει την προσφυγή της για τη μετακίνηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε αυτή, αφού περιγράφει λεπτομέρειες της συμφωνία που στο παρελθόν είχε με τον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και την πρώην ομάδα του (Βερόνα) καταλήγει σε όσα ζητά.

Στην 16σέλιδη προσφυγή, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η LiveSport, υποστηρίζει ότι ο Λάζαρος έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την ΑΕΚ με ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2019, αναφέροντας το ακριβές ύψος του (308.800 ευρώ) και τα προβλεπόμενα μπόνους για πρόκριση στους ομίλους του Champions League, κατάκτηση πρωταθλήματος (50.000 ευρώ) και Κυπέλλου (30.000 ευρώ).

Μάλιστα, τονίζεται πως όταν η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε στις 11 Μαΐου πως αρχίζει διαπραγματεύσεις με τον Χριστοδουλόπουλο, η Ένωση απάντησε πως εκείνος δεσμεύεται μέχρι το 2019.

Στο τέλος, η ΑΕΚ ζητά:

1. Να γίνει δεκτή η προσφυγή στο σύνολό της.
2. Να καταδικασθούν οι αντίδικοι στην καταβολή προς την εταιρεία του ποσού των 315.666,66 ευρώ ως αποζημίωση.
3. Να επιβληθεί στον αντίδικο ποδοσφαιριστή η αθλητική κύρωση της απαγόρευσης συμμετοχής σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες. Κι αυτό διότι «η περίπτωσή του κρίνεται ιδιαιτέρως επιβαρυντική», καθώς «μεθόδευσε στρατηγικά την υπογραφή συμβολαίου με την αντίδικο ΠΑΕ».
4. Να επιβληθεί στην αντίδικη ΠΑΕ η αθλητική κύρωση της απαγόρευσης απόκτησης με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστών γηγενών ή αλλοδαπών για δύο μεταγραφικές περιόδους. Κι αυτό διότι, «υποκίνησε τον ποδοσφαιριστή σε μη νόμιμες ενέργειες...» και «φέρει βαρεία ευθύνη αφού όχι μόνο τελούσε σε πλήρη γνώση της ύπαρξης συγκεκριμένης συμβατικής δέσμευσής του (ποδοσφαιριστή) με την ομάδα μας, αλλά κινήθηκε επιθετικά απέναντί μας. ... Περαιτέρω ένδειξη συμπαιγνίας των δυο αντιδίκων αποτελεί το γεγονός πως οι "φερόμενες" διαπραγματεύσεις μεταξύ τους κράτησαν ελάχιστο χρόνο».