Μάικλ Ολαϊτάν: Η στιγμή που «πάγωσε» η Ελλάδα (vid)

Το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν είχε ως αποτέλεσμα να ξυπνήσει μνήμες και να μας φέρει ξανά στο μυαλό εκείνο με τον Μάικλ Ολαϊτάν.

Μάικλ Ολαϊτάν: Η στιγμή που «πάγωσε» η Ελλάδα (vid)

Η στιγμή που ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία συγκλόνισε όλο τον πλανήτη. Η είδηση κυριαρχεί σε όλα τα ΜΜΕ και στη χώρα μας ξύπνησε μνήμες από ένα παρόμοιο περιστατικό που είχε σοκάρει όλη την Ελλάδα.

Πριν επτά χρόνια και συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου 2014 κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό κι ενώ το χρονόμετρο είχε σημαδέψει το 30ο λεπτό ο Μάικλ Ολαϊτάν κατέρρευσε.

Εκείνη η στιγμή έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όλων με τον Νιγηριανό να βρίσκεται ξαφνικά στο έδαφος και το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού να τρέχει αμέσως πάνω του. Ο γιατρός των Πειραιωτών, Χρήστος Θέος και οι συνεργάτες του, πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στον Μάικλ Ολαϊτάν με τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο, αλλά κι εκείνους που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση να έχουν "παγώσει".

Τότε ο Νιγηριανός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για οκτώ ημέρες. Η διάγνωση έκανε λόγο για ιογενή μυοκαρδίτιδα που είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει καρδιακές αρρυθμίες. Τότε οι γιατροί του απαγόρευσαν οποιαδήποτε έντονη αθλητική δραστηριότητα για έξι μήνες. Ο Ολαϊτάν επέστρεψε στη δράση στις 21 Ιανουαρίου 2015 παίζοντας για 28 λεπτά στο παιχνίδι με τον Τύρναβο.

Βέβαια η καριέρα του Ολαϊτάν ποτέ δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν σύμφωνα με το ταλέντο του. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Νιγηριανός ανάρρωσε και ζει μία φυσιολογική ζωή.