Αυτόν κλείνει ο Ολυμπιακός - Τον ήθελε από τον Νοέμβριο ο Καρεμπέ

Δείτε το βίντεο με όσα έκανε ο Ντανιέλ Ποντένσε την τελευταία αγωνιστική περίοδο.

Αυτόν κλείνει ο Ολυμπιακός - Τον ήθελε από τον Νοέμβριο ο Καρεμπέ

Πέρασαν οκτώ μήνες από τότε που το όνομα του Ντενιέλ Ποντένσε αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού καθώς τον περασμένο Νοέμβριο ο Κριστιάν Καρεμπέ μιλούσε γι' αυτόν.

Τότε, ο Σύμβουλος Στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κριστιάν Καρεμπέ, στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τα "λιοντάρια" για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, είχε μιλήσει στο επίσημο κανάλι της πορτογαλικής ομάδας.

Είχε ρωτηθεί λοιπόν, ποιον παίκτη θα ήθελε από τη Σπόρτινγκ στον Ολυμπιακό και είχε απαντήσει: «Ποιον παίκτη της Σπόρτινγκ θα έπαιρνα; Εξαρτάται από τον προπονητή, αυτός αποφασίζει. Ίσως τον Ποντένσε..."

Ο καιρός πέρασε, ο Ολυμπιακός πήρε προπονητή των Πεδρό Μαρτίνς και κλείνει και τον Ντανιέλ Ποντένσε που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Γεννημένος στις 21 Οκτώβρη του 1995 στο προάστιο της Λισαβόνας Οέιρας, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Μπελενένσες. Το 2005 εντάχθηκε στα αντίστοιχα (και φημισμένα) της Σπόρτινγκ. Το 2013 κατέγραψε τις πρώτες του συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα και στην αρχή της περυσινής σεζόν (2016-2017) δόθηκε δανεικός στην Μορεϊρένσε, κάνοντας τα πρώτα του βήματα και στην Primeira Liga.

Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως δεύτερος επιθετικός, όσο κι ως εξτρέμ. Κατόπιν εντολής του Ζόρζε Ζεζούς, ανακλήθηκε ο δανεισμός του και στις αρχές του 2017 επέστρεψε για την πρώτη ομάδα (16 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) . Είναι διεθνής σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της εθνικής Πορτογαλίας (Κ16, Κ18, Κ19, Κ20, Κ21).

Δείτε τι κάνει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους: