Καλύτερα να περιμένεις, παρά να χτυπάς το κεφάλι σου

Ο καλός εξτρέμ πάντοτε χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να τον «ψήσεις» να έρθει σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ορθώς δίνει χρόνο στις βασικές του επιλογές (Ενκουντού, Νέλσον), αλλά οφείλει να θέσει και τα δικά του χρονικά όρια κι όχι να φτάσει τέλη Αυγούστου

Καλύτερα να περιμένεις, παρά να χτυπάς το κεφάλι σου

Είναι λογικό ο κόσμος του Ολυμπιακού να έχει χάσει την μπάλα με την «καταιγίδα» ονομάτων που υπάρχει στο ρεπορτάζ ως προς τους εξτρέμ που κοιτάζει ή υποτίθεται ότι κοιτάζει ο πρωταθλητή Ελλάδας.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε ότι επισήμως ο Ολυμπιακός φροντίζει να μην διαρρέει το παραμικρό, να μην επιβεβαιώνει ή να μην διαψεύδει κανένα όνομα ως πάγια τακτική του, ενδεχομένως για να... κοιμίζει και τους «μνηστήρες» του βασικού στόχου που κυνηγάει.

Για αυτό το λόγο ώρες-ώρες φαίνεται ότι η ονοματολογία αρχίζει και ξεφεύγει.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι το εξής: Ο εξτρέμ που ψάχνει ο Μαρτίνς, από το «πάνω ράφι» δηλαδή, είναι παίκτης που απαιτείται υπομονή. Είτε αυτός λέγεται Ενκουντού, είτε Νέλσον, είτε Ονιεκούρου, είτε... «άγνωστος Χ», πρόκειται για υποθέσεις που δεν μπορούν να λυθούν εύκολα τον Ιούνιο. Ίσως να μην μπορούν να λυθούν ούτε τον Ιούλιο, γιατί ο Ολυμπιακός εκτός των άλλων θα πρέπει να αποδείξει και στους υποψήφιους στόχος πόσο «ελκυστικό» είναι το ελληνικό πρωτάθλημα.

Βλέπετε, οι περισσότερες ευκαιρίες και «καραμπόλες» προκύπτουν τον Αύγουστο και κυρίως το τελευταίο 15νθήμερο. Προς Θεού, δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει έως τα τέλη Αυγούστου για να καταλήξει στον βασικό του εξτρέμ. Θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει όλα όσα έγιναν πέρσι σε μία περίεργη μεταγραφική περίοδο λόγω κορονοϊού, με αποτέλεσμα να αποκτήσει τον Μπρούμα στο... παρά ένα. Έναν Μπρούμα που τον ήθελε πάντως ο Μαρτίνς, τον είχε στην αρχική του λίστα έστω κι αν ήταν πιο πίσω στις επιλογές.

Ο Ολυμπιακός θα ήθελε έως τις αρχές Ιουλίου ή έως τα μέσα Ιουλίου να έχει κλείσει τον βασικό του εξτρέμ. Στις 16 Ιουνίου στον Ρέντη μπορεί να βρεθεί ο «δεύτερος εξτρέμ».

Για τον βασικό, όμως, αξίζει να περιμένει και να δώσει λίγο χρόνο ακόμη. Δεν έχει κανένα νόημα να πάει σε μία βιαστική επιλογή και μετά να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο.

Αφού ο προπονητής έχει μελετήσει διεξοδικά τις περιπτώσες των Ενκουντού, Νέλσον και Ονιεκούρου, είναι φρόνιμο να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος. Αν ο σύλλογος δει ότι δεν μπορεί να προκύψει ανατροπή, τότε ας ενεργοποιήσει τις «μπακ απ» επιλογές, που ίσως να είναι πιο εφικτές οικονομικά και δίχως να χρειαστεί να τα βάλει με... θηρία, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Νέλσον που είναι στο στόχαστρο αγγλικών ομάδων ή με τον Ονιεκούρου που κάνει σαν τρελός για να μείνει στην Κωνσταντινούπολη.