Γιατί έκλεισε φιλικά με ομάδες τριών ταχυτήτων ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν έκλεισε τυχαία τα φιλικά στην Αυστρία. Ποιο το σκεπτικό να αντιμετωπίσει ομάδες τριών ταχυτήτων με ορίζοντα τα προκριματικά του Champions League.

Γιατί έκλεισε φιλικά με ομάδες τριών ταχυτήτων ο Ολυμπιακός

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στον Ολυμπιακό. Ειδικά ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμεί να είναι όλα στην εντέλεια, να κυλούν τα πάντα ρολόι... Το δε κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας έφερε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του.

Ήθελε να πάει στην Αυστρία και όχι στην Ολλανδία λόγω των καιρικών συνθηκών. Επίσης, ζήτησε φιλικά με δυνατές ομάδες, με λιγότερο δυνατούς αντιπάλους και με χαμηλότερης δυναμικότητας επιπέδου. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έσπευσαν να του κάνουν το χατίρι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν λοιπόν τις Σάλτσμπουργκ, Κράσνονταρ, Βολφσμπέργκερ, Ούφα, Κραϊόβα και ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Έχει δυνατά φιλικά και θεωρητικά πιο εύκολα.

Ο λόγος που ζήτησε και παιχνίδια με ομάδες τύπου ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Κραϊόβα, είχε να κάνει με το ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει τέτοιου επιπέδου συλλόγους στον β’ και στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Ομάδες που θα κοιτάξουν να παίξουν κλειστά για να βάλουν δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας και η Κραϊόβα είναι στο μυαλό του Μαρτίνς η... Φλόρα Ταλίν, η Ρίγα, η Αλασκέρτ, η Μπούντουτσνοστ, η Ντιναμό Τιφλίδας, η Ζαλγκίρις ή η Καϊράτ που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του στον β’ προκριματικό.

Η Ούφα που είναι ένα «κλικ» πιο πάνω, είναι επιπέδου Μακάμπι Χάφα, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μπόντο Γκλιμτ, οι οποίες επίσης ενδέχεται να τεθούν αντιμέτωπες με τον Ολυμπιακό εφόσον ξεπεράσουν τον «σκόπελο» του α’ γύρου. Ή και επιπέδου Ομόνοιας έχοντας όμως λίγο πιο επιθετικό πρόσωπο η ρωσική ομάδα.

Η Κράσνονταρ που δεν τα πήγε καλά στο ρωσικό πρωτάθλημα (έμεινε 10η και εκτός Ευρώπης), έχει ένα ρόστερ που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Είναι επιπέδου (και λίγο παραπάνω) τύπου Κλουζ, Λουντογκόρετς ή Ερυθρού Αστέρα που μπορεί να βρει στο γ’ γύρο ή στα πλέι οφ. Πάνω - κάτω στο ίδιο επίπεδο είναι και η Βολφσμπέγκερ που θα αντιμετωπίσει στην Αυστρία, μια ομάδα που έχει κάνει το «μπαμ» με αξιοπρόσεκτη ευρωπαϊκή πορεία τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζοντας φουλ επιθετικό πρόσωπο.

Και φυσικά η Σάλτσμπουργκ είναι η επιτομή του δυνατού φιλικού, καθώς θα βρεθεί μαζί της καλώς εχόντων των πραγμάτων στους «ισχυρούς» της κλήρωσης των πλέι οφ του Champions League και σίγουρα είναι ομάδα επιπέδου Γιουνγκ Μπόις ή Ρέιντζερς, οι οποίες είναι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ.

Οι επιλογές των φιλικών ήταν προσεγμένες με... χειρουργική ακρίβεια. Ήταν φιλικά για όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν από τις κληρώσεις των καλοκαιρινών προκριματικών.