Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές δεν είναι υπόθεση ενός

Πώς λειτουργεί ο μεταγραφικός μηχανισμός του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι, ο ενεργός Φρανσουά Μοντέστο και η συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές δεν είναι υπόθεση ενός

Η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις προσπάθειες όλων να έχουν επικεντρωθεί στην απόκτηση ενός εξτρέμ. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ζητήσει από τη διοίκηση των Πειραιωτών να έχει τον παίκτη στη διάθεση του στην πρώτη προπόνηση που έχει οριστεί για τις 16 Ιουνίου στον Ρέντη.

Πάντως μέχρι τώρα έχουν φανεί κάποια πράγματα για το πώς κινείται μεταγραφικά ο Ολυμπιακός. Η πρώτη μεταγραφή των Πειραιωτών, ο Τικίνιο ήταν επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Ένας παίκτης που τον ξέρει καλά ο προπονητής και έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που κινούνται στον Ολυμπιακό είναι πως οι μεταγραφές είναι συλλογική δουλειά και όχι ενός. Τι εννοούμε; Δεν έχει πάρει πάνω του όλες τις μεταγραφές ο Μαρτίνς ή η διοίκηση. Υπάρχει μία συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου στο τέλος να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον Φρανουσά Μοντέστο σκανάρει όλη την Ευρώπη προκειμένου να εντοπίσει ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στο στυλ που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Στη συνέχεια υπάρχει η επικοινωνία με τον Πέδρο Μαρτίνς κι εκείνος είναι ο άνθρωπος που ανάβει το πράσινο φως.

Ο Κορσικανός φέτος δείχνει να είναι πολύ δραστήριος στις μεταγραφές και πιο ενεργός. Ο στόχος των Πειραιωτών είναι να μην υπάρξει μεγάλη αστοχία αυτό το καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει το ρόστερ που θέλει με σωστές κινήσεις που θα του βγουν. Βέβαια, όλο αυτό είναι σχετικό στις μεταγραφές, αλλά γι' αυτό και γίνεται μία συνολική δουλειά.

Βλέπουμε ότι υπάρχουν στο προσκήνιο αρκετοί παίκτες τόσο από τη Γαλλία όσο και από την Αφρική. Υπάρχει ο Ενκουντού που φέτος τον θέλει ο Μαρτίνς και η διοίκηση προσπαθεί να τον φέρει και φυσικά η πορτογαλική αγορά που μέχρι στιγμής δεν "παίζει" τόσο δυνατά όσο πέρσι. Θυμόμαστε ότι πέρσι πήρε τον Πέπε η ομάδα του Πειραιά, πήρε τον Μπρούμα, τον Βινάγκρε και τον Τιάγκο Σίλβα, ενώ έψαχνε μέχρι την τελευταία στιγμή γι' αριστερό μπακ στην Ιβηρική. Φέτος τα πράγματα είναι πιο ανοιχτά και όλοι τα κάνουν όλα για μεγαλύτερη επιτυχία.

Είναι πιο δόκιμο σε έναν σύλλογο οι μεταγραφές να μην είναι υπόθεση ενός, αλλά να είναι μία δουλειά στην οποία συμμετέχουν όλοι και με στόχο το καλό της ομάδας. Στον Ολυμπιακό έτσι λειτουργούν τα πράγματα αυτή τη στιγμή και το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά. Αυτό το καλοκαίρι έχει πολύ… ψωμί και κάθε κίνηση που θα γίνει θα πρέπει να είναι στοχευμένη και προσεκτική.