Νέα προσφυγή της ΑΕΚ κατά Λάζαρου - Γιατί τον κατηγορεί

Το ποσό που ζητά η Ένωση να εισπράξει από τον παίκτη και γιατί αυτό αντιστοιχεί στο 14% των ετήσιων απολαβών του.

Νέα προσφυγή της ΑΕΚ κατά Λάζαρου - Γιατί τον κατηγορεί

Ο πόλεμος που έχει ανοίξει η ΑΕΚ κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, περισσότερο προκειμένου να πλήξει την εικόνα του και να τον ζημιώσει οικονομικά παρά να κερδίσει κάτι ουσιαστικό, συνεχίζεται. Το νέο επεισόδιο σε αυτόν είναι η κατάθεση προσφυγής από την πλευρά της Ένωσης μέσω της οποίας ζητά την επικύρωση προστίμου που έχει επιβάλει στον ποδοσφαιριστή, το οποίο ανέρχεται σε 37.893 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόστιμο αφορά δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού περί απειλών που δέχεται.

Η ΑΕΚ προσέφυγε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών ισχυριζόμενη ότι η «η συκοφαντική δήλωση έβλαψε βάναυσα τη φήμη της εταιρείας».

Η προσφυγή στη συγκεκριμένη επιτροπή είναι νομικά αναγκαία για την ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι κανονισμός προβλέπει, η χρηματική ποινή που έχει επιβληθεί να μην υπερβαίνει κατά τη διάρκεια μίας σεζόν το 3% των συνολικών του ετήσιων αποδοχών. Ωστόσο, με απόφαση της Επιτροπής είναι δυνατή η επιβολή προστίμου μέχρι 15%. Το πρόστιμο λοιπόν που ζητάει η ΑΕΚ για τον Λάζαρο αντιστοιχεί στο 14% των ετήσιων απολαβών του.