Λουτσιάνο για Τικίνιο: «Έρχεται σε μια μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα»

Ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα μίλησε για την μεταγραφή του Τικίνιο στον Ολυμπιακό.

Λουτσιάνο για Τικίνιο: «Έρχεται σε μια μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα»

«Είναι πολύ σημαντικό που ο πρόεδρος δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να επιλέξει κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Όπως συνέβη και με τον Τικίνιο» τόνισε ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα με αφορμή την απόκτηση του συμπατριώτη του από τον Ολυμπιακό.

Ο παλαίμαχος άσος των ερυθρόλευκων στάθηκε και στο ιδιαίτερο δέσιμο των Βραζιλιάνων με τον σύλλογο λέγοντας:

«Να σας πω κάτι για τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, που μπορεί να μην το καταλαβαίνει ο κόσμος. Οι συμπατριώτες μου που έρχονται στον Ολυμπιακό, μπορούν να μπουν εύκολα στη φιλοσοφία του συλλόγου. Δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός τα περισσότερα χρόνια είχε Βραζιλιάνους παίκτες, που έδωσαν τα πάντα και αγαπήθηκαν από τους φιλάθλους. Δεν έχει σημασία εάν είναι μικροί ή μεγάλοι σε ηλικία. Να αναφέρω ως παράδειγμα τον Ριβάλντο, που μπήκε στη φιλοσοφία της ομάδας και πρόσφερε. Υπάρχουν και ομάδες στην Ελλάδα που η ποδοσφαιρική τους κουλτούρα δεν ταιριάζουν σε ποδοσφαιριστές από την πατρίδα μου».

Όσον αφορά τον Τικίνιο ο “Λούτσι” είπε: «Ο Τικίνιο έρχεται σε μία μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα. Μπροστά του έχει τον Ελ Αραμπι που ήταν ο καλύτερος επιθετικός τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Χασάν. Ωστόσο όλοι θα χρειαστούν, αφού θα είναι κι εφέτος πολλά τα παιχνίδια που θα παίξει ο Ολυμπιακός σε Ευρώπη και Ελλάδα. Πρέπει να έχει μεγάλο και δυναμικό ρόστερ».

Ο Λουτσιάνο προπονεί την ομάδα Κ 19 του Παναιτωλικού και έχει υποχρεώσεις αυτές την περίοδο στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League . Μίλησε και για το ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή: «Υπάρχουν σπουδαία ταλέντα και μακάρι να βγουν ακόμη περισσότεροι καλοί Ελληνες ποδοσφαιριστές, ώστε οι ομάδες να παίρνουν λίγους ξένους και μόνο αυτούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Όμως και οι ίδιοι οι σύλλογοι θα πρέπει να δημιουργούν συνθήκες καλές για τα ταλέντα των ομάδων υποδομής. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζουν π.χ. οι ομάδες Κ 19 και Κ 17 σε γήπεδα με πλαστικό τάπητα, που είναι χειρότερος κι από τσιμέντο».