Σταματόπουλος: «Παράδειγμα στήριξης προπονητή ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και ο Σάντος στον ΠΑΟΚ»

Ο Γιώτης Σταματόπουλος μίλησε για τις σχολές προπονητικής στη Γερμανία, τη στήριξη των τεχνικών και ανέφερε ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό με τον Μαρτίνς και τον ΠΑΟΚ με τον Σάντος.

Σταματόπουλος: «Παράδειγμα στήριξης προπονητή ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό και ο Σάντος στον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην βοηθός προπονητή του ΠΑΟΚ στην εποχή του Γιώργου Γεωργιάδη, στο Metropolis 95.5:

Αρχικά για την σχολή προπονητών στη Γερμανία: «Η Γερμανία είναι μία χώρα του ποδοσφαίρου και φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά στον χώρο των προπονητών, αλλά δεν είναι το κάτι παραπάνω από άλλες χώρες. Είναι μία σχολή που έχουν βγει από την ίδια σχολή και ότι κατακτούν το Champions League τρία διαδοχικά χρόνια Γερμανοί προπονητές είναι κάτι που αποτελεί σύμπτωση. Οι Γερμανοί προπονητές έχουν μάθει από τις ακαδημίες και την εκπαίδευση παικτών, μετά πήγαν κάπου ως βοηθοί, έπειτα πήγαιναν σε μία ομάδα βκατηγορίας για να νιώσουν έτοιμοι για το μεγάλο βήμα. Ο Κλοπ ήταν 8 (!) χρόνια στη Μάιντζ πριν πάει στην Ντόρτμουντ».

Στην Ελλάδα ήταν αυτονόητο ότι αν ένας προπονητής χάσει τρία διαδοχικά παιχνίδια θα πρέπει να παραιτηθεί και αν δεν το κάνει λένε γιατί δεν έφυγε. Παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα είναι ο Φερνάντο Σάντος στην πρώτη του θητεία, αλλά και με τον Μάρτινς όταν έχασε o Ολυμπιακός το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Αν αλλάξουμε νοοτροπία θα μπορέσουμε να βγάλουμε και εμείς Έλληνες προπονητές, αλλά και οι ίδιοι θα πρέπει να δείξουν υπομονή και να δουλέψουν όπως είπαμε νωρίτερα με εκείνη τη σειρά. Στην Ελλάδα ο προπονητής είναι το πρώτο και το πιο εύκολο θύμα

Στην Αγγλία δίνουν την ομάδα εν λευκώ αλλά στη Γερμανία οι μεγάλες ομάδες, έχουν ένα μοντέλο με μία δυνατή διοίκηση, ο προπονητής της ομάδας έχει ισχυρή γνώμη στις μεταγραφές και μαζί με το υπόλοιπο τιμ, θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν παίκτες που είναι ταυτισμένοι με μία ομάδα και τώρα βρίσκονται σε πόστα και παίρνουν αποφάσεις για το καλό της ομάδας και απέναντι στους οπαδούς της».