Τα… ψώνια του Μαρτίνς από τη Πορτογαλία και τη Liga NOS

Ένα ακόμα "παιδί" του Πέδρο Μαρτίνς, ο Τικίνιο Σοάρες, έπιασε λιμάνι. Πόσοι παίκτες με προϋπηρεσία στη Liga NOS έχουν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Τα… ψώνια του Μαρτίνς από τη Πορτογαλία και τη Liga NOS

Ο Τικίνιο Σοάρες ήταν επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Από το πρώτο του καλοκαίρι στην ομάδα του Πειραιά τον ήθελε τον Βραζιλιάνο επιθετικό, όμως, τώρα οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να γίνει αυτή η μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χατίρι στον προπονητή του και πήρε τον 30χρονο φορ έναν παίκτη που έχει κάνει γεμάτες σεζόν με την Πόρτο. Για τους "ερυθρόλευκους" η απόκτηση του Τικίνιο είναι υπέρβαση αν πάρουμε και ως δεδομένο ότι έχει δύο παραγωγικούς επιθετικούς.

Έχει όμως συγκεκριμένους λόγους που το έκανε η ομάδα του Πειραιά, αλλά το σημαντικό είναι ότι η διοίκηση έκανε αυτό που ζήτησε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει στη διάθεση του ένα ακόμα πολύ σημαντικό εργαλείο και γίνεται πανίσχυρος ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο 50χρονος κόουτς αυτό το καλοκαίρι μπαίνει στην τέταρτη σεζόν του με την ερυθρόλευκη φόρμα. Αυτά τα χρόνια που κάθεται στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά έχει εμπιστευτεί παίκτες που γνώριζε από τη Liga NOS και παίκτες που έχει συνεργαστεί μαζί τους. Ο Τικίνιο Σοάρες γίνεται ο 14ος παίκτης που πιάνει λιμάνι και έχει παίζει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Από το πρώτο του καλοκαίρι στον Ολυμπιακό δεν έχει εμπιστευτεί μόνο Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, αλλά γενικά παίκτες που έχουν παίξει στη Λίγκα της πατρίδας του. Έχει έρθει στην Ελλάδα ο Ροντερίκ Μιράντα, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Ντανιέλ Ποντένσε, που έκανε σπουδαία πράγματα και συνεχίζει στη Γουλβς.

Ο Ζιλ Ντίας ένας ακόμα Πορτογάλος, τον οποίο τον θυμούνται όλοι για εκείνο το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Ο Αχμέντ Χασάν αποκτήθηκε δύο φορές δανεικός από τον Ολυμπιακό μέχρι που τον αγόρασε η ομάδα του Πειραιά από τη Μπράγκα και είναι ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα. Ο Αιγύπτιος επίσης διακαής πόθος του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ζοσέ Σα αποκτήθηκε από την Πόρτο και παραμένει ακόμα στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Μπρούνο Γκασπάρ αποκτήθηκε δανεικός από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά δεν πληρώθηκε η οψιόν αγορά για να συνεχίσει. Ο Καφού πέρασε για λίγο από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από τους Πειραιώτες για να καλύψει το αριστερό άκρο της ομάδας του Πειραιά και να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο Ρούμπεν Βινάγκρε που θα τον θυμούνται όλοι για το αποτυχημένο του πέρασμα. Ο Τιάγκο Σίλβα ήρθε στην Ελλάδα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Μπρούμα δανεικός από την PSV κι εκεί επιστρέφει, ενώ ο Πέπε επίσης διακαής πόθος του Μαρτίνς παραχωρήθηκε δανεικός στη Φαμαλικάο.