Πικραμένος ο Γκαρσία: «Με καλέσατε για συγχαρητήρια ή για συλλυπητήρια»

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να πορευτεί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία.

Πικραμένος ο Γκαρσία: «Με καλέσατε για συγχαρητήρια ή για συλλυπητήρια»

Ο Πάμπλο Γκαρσία κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο Ελλάδας νικώντας τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 στον τελικό. Παρόλα αυτά ο Ουρουγουανός δεν θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ αποφάσισε να σταματήσει η συνεργασία της με τον Γκαρσία και την τεχνική ηγεσία της ομάδας να την αναλάβει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο άνθρωπος που υπό τις οδηγίες του ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το νταμπλ. Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν μπορεί να κρύψει τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να τον αντικαταστήσει και να μην του δώσει την ευκαιρία να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Γκαρσία παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση της διοίκηση του "Δικέφαλου". «Δεν ξέρω αν με καλέσατε για να με συγχαρείτε που ήμουν Κυπελλούχος ή για να εκφράσετε τα συλλυπητήριά σας γιατί με έχουν ήδη απολύσει», είπε αρχικά ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο πρώην πλέον προπονητής του ΠΑΟΚ γύρισε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 2008 όταν αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα από την Ισπανία. «Όταν έφτασα στην Ελλάδα σκέφτηκα: «Εδώ αν δεν παίξω ποδόσφαιρο θα με σκοτώσουν». Ήρθα αναζητώντας ηρεμία», είπε χαρακτηριστικά ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ακόμη μίλησε για τον Φεντερίκο Βαλβέρδε, τον Λουίς Σουάρες και τον Πάολο Μοντέρο: «Ο Βαλβέρδε είναι η βελτιωμένη έκδοση του Κρος. Έχει περισσότερο πάθος, είναι πιο γρήγορος και πάνω απ’ όλα: Είναι Ουρουγουανός. Ο Πάολο είναι ο αρχηγός των αρχηγών. Ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα. Ο Σουάρες είναι ένας παίκτης που έχει τα πάντα και είναι πολύ σημαντικό πως ακούει και επίσης… δαγκώνει».