ΠΑΟΚ: Είχε την μικρότερη ενδεκάδα…

Στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, παρατάχθηκε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του και είχε την πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος

ΠΑΟΚ: Είχε την μικρότερη ενδεκάδα…


Την τελευταία αγωνιστική στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του και είχε την πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι αυτό έγινε με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος μέχρι τότε είχε τα πρωτεία σ’ αυτό τον τομέα. Αν και ο Πάμπλο Γκαρσία χρησιμοποίησε τρεις παίκτες άνω ων 30 ετών, η παρουσία αρκετών μικρών στην ενδεκάδα, κατέβασαν το μέσο όρο στα 24 χρόνια, ένα μήνα και 18 μέρες. Οι παίκτες που ήταν βασικοί στο παιχνίδι αυτό του ΠΑΟΚ είναι οι: Φερνάντο Βαρέλα (1987), Πασχαλάκης (1989), Σβαμπ (1990), Σφιντέρσκι (1997), Μιχάι (1998), Περέιρα (1999), Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας (2000), Τζόλης (2002), Κωνσταντέλιας (2003).

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε αρκετές φορές με νεανική ομάδα, όμως σε κάποιες περιιπτώσεις ο μέσος όρος ηλικίας έφτασε και τα 29 χρόνια.

Στον αντίποδα ο Απόλλων Σμύρνης στις 16 Ιανουαρίου και στην 17η αγωνιστική, νίκησε στη Λάρισα με τον Γιώργο Παράσχο να παρατάσσει ενδεκάδα που ο μέσος όρος ηλικίας της άγγιξε τα 31 χρόνια.