Ο Μαρτίνς το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού στην αντίδραση των αντιπάλων του

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βγάζουν αντίδραση και το δείχνουν με τους προπονητές που θα έχουν στους πάγκους τους, αλλά ο Ολυμπιακός πάει ξανά με δοκιμασμένη συνταγή.

Ο Μαρτίνς το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού στην αντίδραση των αντιπάλων του

Το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε το κατέκτησε δια περιπάτου ο Ολυμπιακός. Υποχρέωσε μάλιστα σε βαριές ήττες τους αντιπάλους του. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δέχτηκαν "τριάρες", "τεσσάρες" και "πεντάρες" και αντιλήφθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως αν δεν βγάλουν αντίδραση δεν θα τη γλιτώσουν ούτε την επόμενη σεζόν.

Το καλοκαίρι, πάντως ξεκινάει με μεγάλο ενδιαφέρον για τους Big 4. Και αυτό αφορά στην κατάσταση που διαμορφώνεται στους πάγκους. Ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τον Ραζβάν Λουτσέσκου με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ. Η ΑΕΚ παίρνει τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και ο Παναθηναϊκός θα μπει στο νέο πρωτάθλημα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τι έκαναν οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού μετά το φετινό στραπάτσο; Πήγαν σε σίγουρες λύσεις ή μάλλον σε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και την ελληνική πραγματικότητα. Και οι τρεις είναι προπονητές που μπορούν να νοικοκυρέψουν τις ομάδες τους, αλλά το βασικό είναι πως ξέρουν τι συμβαίνει στη χώρα μας.

Κανένας δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και είναι προφανές ότι και οι τρεις τους αντιδρούν στην κυριαρχία του Ολυμπιακού. Το θέμα είναι τι θα κάνει η ομάδα του Πειραιά για να διατηρηθεί στην κορυφή. Το μεγάλο όπλο των "ερυθρόλευκων" έναντι αυτών των κινήσεων είναι ότι πάει να ξεκινήσει τη νέα σεζόν έχοντας τον ίδιο προπονητή για τέταρτη αγωνιστική περίοδο.

Δεν συμβαίνει συχνά στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Πέδρο Μαρτίνς παραμένει στον Πειραιά και αυτή τη φορά ίσως να αποδειχτεί πολύ σημαντικό για τους "ερυθρόλευκους". Με τις κινήσεις των αντιπάλων του δεν μπορεί να πάει σε νέα φιλοσοφία και σε τεχνικό που δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Και το σημαντικό είναι ότι η διοίκηση δείχνει να τον εμπιστεύεται το ίδιο και την τέταρτη χρονιά του. Αυτό μας δείχνει η προσθήκη του Τικίνιο που είναι ξεκάθαρα επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς.

Με τη δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή της τελευταίας τριετίας θα πάει ο Ολυμπιακός να κοντράρει τους αντιπάλους του και να διατηρήσει τα ηνία.