Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού για τον Γουίλιαν Αράο

Πώς προσπαθούν να τον αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκοι», γιατί αποτελεί δύσκολη περίπτωση και γιατί ο Βραζιλιάνος θέλει να φύγει από τη Φλαμένγκο.

Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού για τον Γουίλιαν Αράο

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Γουίλιαν Αράο και είναι διατεθειμένος να δώσει μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσει. Ουσιαστικά την δίνει ήδη έχοντας απέναντί του την Φλαμένγκο, στην οποία ανήκει ο Βραζιλιάνος, η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά σκληρός διαπραγματευτής.

Όπως αναφέρει σήμερα στο ΦΩΣ ο Χρήστος Μεγγλίδης, ο Ολυμπιακός ακολουθεί δύο δρόμους προκειμένου να καταφέρει να αποκτήσει τον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Ο πρώτος δρόμος είναι η αγορά του παίκτη καθώς το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι.

Ο δεύτερος είναι να επιτευχθεί συμφωνία με την οποία θα πάρει τον ποδοσφαιριστή γι' αυτή τη σεζόν πληρώνοντας το συμβόλαιό του και θα κάνει μαζί του νέα συμφωνία όταν θα είναι ελεύθερος από τη Φλαμένγκο.

Θετικό είναι για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι ο Γουίλιαν φέρεται να επιθυμεί την αποχώρησή του από τη Φλαμένγκο. Ο λόγος είναι ότι από βασικός και αναντικατάστατος για μια διετία, με την έλευση νέου προπονητή έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Το δεδομένο πάντως είναι ότι μιλάμε για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Γιατί δεν μπορεί μια ελληνική ομάδα αυτή την εποχή, ακόμα και η κορυφαία, να πάει να πάρει παίκτη από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Βραζιλίας, το οποίο θα αρχίσει ξανά μετά το Μουντιάλ και έχει μεγάλη μάχη στην κορυφή παρότι η Φλαμέγκο έχει αποσπαστεί με 4 βαθμούς. Παίκτες από τα ρόστερ των μεγάλων ομάδων της Βραζιλίας, δεσμευμένοι μάλιστα με συμβόλαιο, είναι απρόσιτοι οικονομικά για τους ελληνικούς συλλόγους.

Προσέξτε: Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 26 ετών, στην καλύτερη ηλικία της καριέρας του δηλαδή, με ενδιαφέρον πολλών ομάδων από την πατρίδα του και από την Ευρώπη και με πλούσιο βιογραφικό παρότι δεν έχει φύγει από την Βραζιλία αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται επαγγελματικά.

Πέρυσι στην Φλαμέγκο ο Γουίλιαν έκανε 46 παιχνίδια! Πρόπερσι είχε 88 συμμετοχές. Τη σεζόν 2014-15 έπαιξε 35 αγώνες με τη φανέλα της Μποταφόγκο. Και πιο παλιά είχε 15 ματς με Σαπεκοένσε, Γκοϊανένσε, 16 με Κορίνθιανς και Πορτουγκέζα και 8 παιχνίδια στα 19 του, όταν ξεκίνησε στην Κορίνθιανς.