Τελευταίο φιλικό με Λάζαρο και μηνύματα

Την Τετάρτη το απόγευμα (19:00) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μποτοσάνι σε ένα ματς που δίνει την ευκαιρία στον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει νέες δοκιμές σε πρόσωπα και συστήματα.

Τελευταίο φιλικό με Λάζαρο και μηνύματα

Αντίστροφα μετράει ο Ολυμπιακός για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του στο Ζέεφελντ. Οι Πειραιώτες την Τετάρτη (19:00, NS4) θα παίξουν το δεύτερο και τελευταίο τους φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους με αντίπαλο τη Μποτοσάνι από τη Ρουμανία και την Πέμπτη θα επιστρέψουν στη βάση τους.

Η αναμέτρηση με τους Ρουμάνους έχει και αυτή το δικό της ενδιαφέρον έστω κι αν πρόκειται για ένα ματς από το οποίο αποδεδειγμένα δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά είναι παιχνίδι από το οποίο θα μπορέσουμε να δούμε κάποια σημαντικά πράγματα.

Το βασικό είναι πως αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έχει μπει φορτσάτος στις προπονήσεις του Ολυμπιακού και έχει αποδείξει ότι ήρθε για να πετύχει στην ομάδα της καρδιάς του. Ο Μαρτίνς είναι απόλυτα ικανοποιημένος με όσα βλέπει από τον Λάζαρο και θα του δώσει χρόνο κόντρα στους Ρουμάνους. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους Φετφατζίδη, Μασούρα και Ευαγγέλου.

Επιπλέον θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον προπονητή του Ολυμπιακού να κάνει δοκιμές σε σχήματα και συστήματα. Ήδη στην αναμέτρηση με τους Αυστριακούς δοκίμασε τρία διαφορετικά συστήματα και αναμένεται κάτι ανάλογο να γίνει και με τη Μποτοσάνι. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα χρησιμοποιήσει όλους τους ποδοσφαιριστές, διότι σίγουρα μπορεί να στείλει μήνυμα σε κάποιους ενόψει των… περικοπών που θα κάνει στο ρόστερ.