Δρακωτός: «Έχουμε έτοιμη πρόταση για την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός»

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αλλάξουμε τον δρόμο του Παναθηναϊκού», δήλωσε ο ομογενής επιχειρηματίας, Μάρκος Δρακωτός.

Δρακωτός: «Έχουμε έτοιμη πρόταση για την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός»

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στα επόμενα βήματα, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μαζί με γκρουπ Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών που έχει στο πλευρό του, εξέφρασε ο ομογενής επιχειρηματίας, Μάρκος Δρακωτός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι και στην εκπομπή «ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

Ο κ. Δρακωτός επεσήμανε ότι έχει έτοιμο σχέδιο, αλλά και πρόταση για την εξαγορά της «πράσινης» ΠΑΕ, τόνισε πως ευελπιστεί να ταξιδέψει στην Αθήνα για τις διαπραγματεύσεις και ανέφερε ότι «... θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αλλάξουμε τον δρόμο του Παναθηναϊκού».

Αναλυτικά ο κ. Δρακωτός μίλησε στην ΕΡΤ:

-Για το ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό:

«Ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε τη δυνατότητα να απευθυνθώ στους φίλους του Παναθηναϊκού. Εδώ και καιρό μελετάμε την πρόταση εξαγοράς του Παναθηναϊκού, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Αλαφούζου. Θέλουμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ομάδας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Πρέπει όμως να αλλάξουμε ριζικά την δομή της ομάδας, που ήταν προβληματική τα τελευταία χρόνια. Θα θέσουμε τα θεμέλια για την επαναφορά της ομάδας εκεί που πρέπει, χρειάζεται σταθερότητα.
Τα τελευταία 12 χρόνια η ομάδα έχει αλλάξει περίπου 12 προπονητές και 9 τεχνικούς διευθυντές. Ο οικονομικός παράγοντας είναι σημαντικός, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Αναγνωρίζω ότι ο κ. Αλαφούζος έχει ξοδέψει ένα πραγματικά μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα αποτελέσματα όμως δείχνουν ότι τα χρήματα δεν έχουν ξοδευτεί σωστά. Παρά το χαμηλό μπάτζετ, ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικός, επενδύοντας σε ανθρώπους που ξέρουν και μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο, φέρνοντας στην ομάδα τη σταθερότητα που τόσο χρειάζεται».

-Για το ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανε μετά τις συζητήσεις:

«Ήλπιζα το ενδιαφέρον μου για την ομάδα να μην είχε δημοσιοποιηθεί από σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη και την ομάδα. Τα επόμενα βήματα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον κ. Αλαφούζο κι από το ειλικρινές ενδιαφέρον του να πουλήσει. Τότε μόνο μπορούμε να αναλύσουμε τις προοπτικές εξαγοράς της ομάδας. Δεσμεύομαι να σεβαστώ την Ιστορία, τους παίκτες, τους προπονητές και τους υπερήφανους οπαδούς της ομάδας. Πρέπει να εξετάσουμε την οικονομική κατάσταση της ομάδας, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα και να καταλήξουμε σε μια πρόταση που μπορεί να μας οδηγήσει σε περαιτέρω συζητήσεις κι αυτό θα με φέρει στην Αθήνα».

-Για το γεγονός ότι και άλλοι ενδιαφερόμενοι ήρθαν να πάρουν τον Παναθηναϊκό και δεν τα κατάφεραν:

«Οι συζητήσεις μας με τον κ. Αλαφούζο ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Μας δόθηκε η εντύπωση ότι ήθελε να πουλήσει. Τον προσεγγίσαμε, μας ζήτησε να του παρέχουμε πληροφορίες και το κάναμε. Κάθε φορά, όμως, που φτάναμε σε ένα σημείο, δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Έχουμε ήδη σχεδιάσει την οικονομική πρόταση που θα κάνουμε».

-Για το αν μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα που να πάει κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει ο Παναθηναϊκός μεγάλος και να τον ανεβάσουμε πάνω από το επίπεδο του Ολυμπιακού. Όταν ήμουν 8-10 ετών, ο θείος μου το καλοκαίρι όταν πήγα στην Ελλάδα με πήγε στο γήπεδο και μου είπε αυτή είναι η ομάδα μας.
Από εκείνη την ημέρα ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και μέρος της ζωής μου. Σέβομαι την ομάδα, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί. Πάντα θα υποστηρίζω την ομάδα, τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και τους παίκτες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να αλλάξουμε τον δρόμο του Παναθηναϊκού. Να είμαστε όλοι μαζί. Σίγουρα αν είμαστε όλοι μαζί κι εγώ μπω με την καρδιά μου και οι παίκτες παίζουν με την καρδιά τους, θα δούμε κάτι πολύ διαφορετικό».