Super League: Φινάλε στα πλέι άουτ με το εξ αναβολής ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης (17:15)

Με το εξ αναβολής ματς για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Super League την Τετάρτη (19/5) το απόγευμα (17:15).

Super League: Φινάλε στα πλέι άουτ με το εξ αναβολής ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης (17:15)

Η αυλαία του πρωταθλήματος Super League Interwetten πέφτει στα Γιάννενα με το παιχνίδι του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που δεν είχε διεξαχθεί στις 8 Μαΐου, για υγειονομικούς λόγους.

Όποια ομάδα καταφέρει να πάρει τη νίκη, θα ανέβει μια θέση στην τελική βαθμολογία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του από την πρεμιέρα των Playouts, όταν νίκησε τον Ατρόμητο, ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα δεν έκανε άλλη νίκη στα επόμενα παιχνίδια του.

Δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία επίσημα, μετά από το 1-0 επί του Ατρομήτου, στην πρεμιέρα των Playouts. Δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα ενώ είχε κερδίσει τα τρία προηγούμενα με 1-0.

Γνώρισε την ήττα στα δύο τελευταία παιχνίδια του στους «Ζωσιμάδες», από τη Λαμία και τον Παναιτωλικό, ομάδες που διεκδικούσαν αναγκαίους για την παραμονή τους στην κατηγορία βαθμούς.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος εντός έδρας, αφού είχε κερδίσει τα τρία αμέσως προηγούμενα.

Ο Απόλλων Σμύρνης

Η ισοπαλία με το Βόλο τη Μεγάλη Δευτέρα στη Ριζούπολη ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει ο Απόλλων τη συμμετοχή του στη Super League και την επόμενη σεζόν.

Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στα έξι παιχνίδια των Playouts και με τη μικρότερη βαθμολογική συγκομιδή, τριών βαθμών. Είχε κάνει τρεις νίκες στα έξι τελευταία της κανονικής περιόδου.

Έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα Playouts, λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Γνώρισε την ήττα στο τελευταίο παιχνίδι στο Αγρίνιο, ενώ είχε πάρει ισοπαλία 1-1 από τον Ατρόμητο. Ο Απόλλων δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία εκτός έδρας, με τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, αφού είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα!

Μεταξύ τους

Επανήλθαν το καλοκαίρι από τη Super League 2, ο ΠΑΣ Γιάννινα σαν πρωταθλητής και ο Απόλλων μετά από αγώνες διαβάθμισης με την Ξάνθη.

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου έγινε με καθυστέρηση, και ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μένοντας για πέμπτο παιχνίδι μεταξύ τους αήττητος.

Ωστόσο με την είσοδο του 2021 ο Απόλλων νίκησε στους «Ζωσιμάδες», κάνοντας την τρίτη από τις τέσσερις διαδοχικές του νίκες εκτός έδρας τότε.

Πρόπερσι στη Super League ο ΠΑΣ νίκησε δύο φορές, ενώ το 2017-18 δύο νίκες έκανε ο Απόλλων Σμύρνης.

Στην ιστορία της Super League δεν υπάρχει ισοπαλία στα οκτώ παιχνίδια, όπου ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων έχουν από τέσσερις νίκες. Η τελευταία τους ισοπαλία στην κατηγορία ήταν το Μάρτιο του 1991 στην Α’ Εθνική.

Ο Απόλλων Σμύρνης έχει κερδίσει τις τέσσερις από τις οκτώ τελευταίες επισκέψεις του στα Γιάννενα για τη μεγάλη κατηγορία. Στα πρώτα οκτώ παιχνίδια από το 1975 ως το 1983 ο ΠΑΣ δεν είχε χάσει από τον Απόλλωνα, έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες!

Η ιστορία

Νίκες Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: 11

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Απόλλωνα: 11

Με γηπεδούχο τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Νίκες Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα: 8

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Απόλλωνα: 4

Στην κανονική διάρκεια

21.10.2020: Απόλλων Σμύρνης - Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

(81’ σουτ Ιωαννίδης – 44’ κεφαλιά Παμλίδης, 45’ σουτ Ελευθεριάδης. Στο 50’ ο Φατιόν έχασε πέναλτι)

03.01.2021: Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 1-3

(7’ αυτογκόλ Λισγάρας – 43’ πέναλτι Φατιόν, 72’ σουτ Ιωαννίδης, 83’ σουτ Τσιλούλης)

πηγή: www.slgr.gr