Ο αδικημένος Μασούρας

Οφείλουμε να σταθούμε σε ένα παιδί που βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού που είναι ίσως ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής: Ο Γιώργος Μασούρας.

Ο αδικημένος Μασούρας

Σε ακόμα μία μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός έχει βασικό στόχο την απόκτηση ενός πολύ καλού εξτρέμ. Δικαιολογημένα συμβαίνει αυτό, διότι οι πρωταθλητές θέλουν έναν ποδοσφαιριστή που θα ανακατώνει τις αντίπαλες άμυνες και θα κάνει τη διαφορά. Από την άλλη, όμως, οφείλουμε να σταθούμε σε ένα παιδί που βρίσκεται στο ρόστερ των Πειραιωτών και είναι ίσως ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σκόραρε δύο φορές. Από το 2-4 επί των «πράσινων» και τον Βασίλη Καραπιάλη είχε να κάνει κάτι ανάλογο (να σκοράρει δύο φορές κατά του ΠΑΟ στην έδρα του) Έλληνας ποδοσφαιριστής. Απομένει ένα ματς για να πέσει η αυλαία της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά ήδη ο Μασούρας έχει πετύχει πολλά με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Για να είμαστε δίκαιοι και σωστοί, είναι ένας παίκτης που έχει δεχτεί κριτική κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και εμείς του έχουμε ασκήσει κριτική, όπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες, διότι είχε μία περίοδο όπου έχανε τα… άχαστα. Και το χειρότερο για τον Μασούρα δεν ήταν η απώλεια μίας ευκαιρίας, αλλά ότι σου έδινε πραγματικά την εντύπωση πως αδικούσε τον εαυτό του και τη δουλειά που κάνει. Είναι ο πιο παραγωγικός εξτρέμ του Ολυμπιακού με 15 γκολ και 6 ασίστ, ενώ είναι μέσα σε αρκετές φάσεις για γκολ.

Φυσικά φέρει ευθύνη και ο ίδιος για τις περιόδους κάμψης που πέρασε. Αυτό, όμως, οφείλεται περισσότερο στο ψυχολογικό του κομμάτι. Ο 27χρονος ακραίος επιθετικός βάζει ψηλά τον πήχη για τον εαυτό του και προκαλεί ένα άγχος, το οποίο αποδεικνύεται στην πορεία ότι δεν τον βοηθάει και δεν του κάνει καθόλου καλό. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να τον βλέπουμε σε αρκετά ματς να… τρυπώνει σε φάσεις για γκολ, αλλά να μη στέλνει την μπάλα στο πλεχτό. Τον βοήθησε πολύ ο Μαρτίνς, του μίλησε αρκετά και κατάφερε να αποβάλει όλη αυτήν την πίεση που προκαλεί ο ίδιος στον εαυτό του. Και για να είμαστε σωστοί, εάν ο Μασούρας ήταν Πορτογάλος, θα είχε άλλη αντιμετώπιση απ’ όλους και η τιμή του θα ήταν στα ύψη. Πέρσι είχε 11 γκολ και 6 ασίστ με τον Ολυμπιακό και φέτος 15 γκολ με 6 ασίστ. Έχει σκοράρει δηλαδή 26 φορές και έχει φτιάξει ακόμα 12 σε μία διετία. Είναι δηλαδή μέσα σε 38 γκολ του Ολυμπιακού.

Με λίγα λόγια, ο Μασούρας έχει αυτό που ψάχνει κάθε ομάδα από έναν εξτρέμ. Έχει το γκολ, έχει και τη δημιουργία, και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρει κάποιον ξένο με αυτά τα νούμερα. Θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω και να συναντήσουμε μυθικά ονόματα που φόρεσαν τα ερυθρόλευκα, αλλά και ο ίδιος πρέπει να βοηθάει τον εαυτό του και να μη δημιουργεί υπερβολική πίεση και άγχος. Δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει καλό εξτρέμ, φυσικά και θέλει και σωστά αυτός είναι ο πρώτος στόχος, αλλά και ο Μασούρας είναι αρκετά αδικημένος.

Όσον αφορά τον τελικό με τον ΠΑΟΚ, το σίγουρο είναι ότι ο Μαρτίνς δεν φοβάται μήπως αυτό το 1-4 κοιμίσει την ομάδα του. Αντίθετα την είδε να είναι πανέτοιμη για το μεγάλο ραντεβού. Βέβαια, θα πρόκειται για διαφορετικό ματς, απέναντι στον μοναδικό αντίπαλο που κατάφερε και νίκησε τους Πειραιώτες στη διαδικασία των πλέι οφ.