Ολυμπιακός: Το πρώτο πέναλτι του Σα και η βοήθεια του Ελ Αραμπί

Ο Ζοσέ Σα έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί που έτρεχε τη φετινή αγωνιστική περίοδο αποκρούοντας το πέναλτι του Βιγιαφάνες στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Το πρώτο πέναλτι του Σα και η βοήθεια του Ελ Αραμπί

Την Κυριακή ήταν μία μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό, αφού πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα του μεγάλου αντιπάλου του. Ήταν μία σημαντική βραδιά, όμως και για τον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος πορτιέρε που φέτος έχει σηκώσει όλο το βάρος στο 17' απέκρουσε το πέναλτι του Λούκα Βιγιαφάνες.

Ήταν κάτι που το ήθελε πολύ ο Σα γιατί φέτος δεν τα είχε πάει καθόλου καλά με τις εκτελέσεις των πέναλτι. Το πέναλτι του Βιγιαφάνες ήταν μόλις το πρώτο που απέκρουσε τη φετινή σεζόν. Πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό είχε χάσει και η Λαμία σε εκείνο το 0-6 του Δεκεμβρίου, αλλά δεν το είχε πιάσει ο Σα. Ο Μίλος Ντέλετιτς είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι του Πορτογάλου, ο οποίος μάλιστα είχε πέσει στη δεξιά του γωνία με τη μπάλα να πηγαίνει στο κέντρο της εστίας.

Κατά τα άλλα από την άσπρη βούλα τον έχει νικήσει φέτος δύο φορές ο Παγιέ σε εκείνο το 2-1 της Μαρσέιγ. Τον νίκησε ο Μπαριέντος στο 4-1 επί του Βόλου, ο Οτάβιο στη νίκη με 2-0 της Πόρτο στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Μήτρογλου στο 1-1 με τον Άρη στο Φάληρο, ο Εραμούσπε στο 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο και ο Μακέντα στο 3-1 επί του Παναθηναϊκού για τα play off.

Δεν τον είχε πάει καθόλου καλά τον Ζοσέ Σα η διαδικασία των πέναλτι και το ήθελε πολύ. Μάλιστα το πέτυχε με τη βοήθεια του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος όπως φάνηκε και τηλεοπτικά του έχει κάνει νόημα να πέσει στη δεξιά του γωνία. Και είναι σημαντικό για τον Σα που πήρε ψυχολογία και σε αυτόν τον τομέα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Στην περσινή σεζόν είχαν εκτελεστεί έξι πέναλτι στον Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλο πορτιέρε τα είχε πάει πολύ καλύτερα έχοντας τρεις αποκρούσεις, ενώ τρεις φορές τον είχαν νικήσει οι αντίπαλοι του.