Ολυμπιακός: Ο Μασούρας στον δρόμο που χάραξαν οι Καραπιάλης, Μήτρογλου

Ο Γιώργος Μασούρας έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού, που βάζει δύο γκολ σε ντέρμπι, μετά τον Κώστα Μήτρογλου το Νοέμβριο του 2009, και ο πρώτος που το κάνει εκτός έδρας, μετά τον Βασίλη Καραπιάλη το 1998.

Ολυμπιακός: Ο Μασούρας στον δρόμο που χάραξαν οι Καραπιάλης, Μήτρογλου

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 4-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" πετυχαίνοντας την ευρύτερη νίκη του στην ιστορία του σε ντέρμπι "αιωνίων" εκτός έδρας. Μάλιστα ισοφάρισε το 4-1 που είχε πετύχει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας το 1960 και το 1987.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε για δεύτερη φορά τέσσερα γκολ στην έδρα του Παναθηναϊκού, πρώτη όμως στο "Απόστολος Νικολαΐδης", αφού το 1998 είχε νικήσει με 4-2 στο "Σπύρος Λούης". Βέβαια ο Ολυμπιακός είχε πετύχει τέσσερα γκολ στη Λεωφόρο σε παιχνίδι Κυπέλλου όμως το Μάρτιο του 2001, όταν είχε νικήσει με 4-1 και πάλι.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 50 νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού σε 129 αγώνες πρωταθλήματος στην ιστορία τους. Ακόμα έφτασε τις 19 νίκες στην έδρα του Παναθηναϊκού, ισοφαρίζοντας αυτές του Παναθηναϊκού.

Για τον Παναθηναϊκό αυτή η ήττα με 4-1 αποτελεί ισοφάριση της ευρύτερης ήττας εντός έδρας στην ιστορία του στο πρωτάθλημα. Του έχει συμβεί άλλες τρεις φορές, χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε ήττες 3-0 με μηδενισμό.

Έχει ηττηθεί με 6-3 από τον Εθνικό το Μάιο του 1987, 5-2 από τον ΟΦΗ τον Δεκέμβριο του 1987 και 3-0 από τον ΠΑΟΚ τον Απρίλιο του 2018. Πάντως για πρώτη φορά έχασε με σκορ 1-4 στην έδρα του αγώνα πρωταθλήματος.

Επίσης ο Παναθηναϊκός δέχτηκε τέσσερα γκολ στο "Απόστολος Νικολαΐδης" σε αγώνα πρωταθλήματος μόλις για δεύτερη φορά, ενώ είναι η πρώτη φορά μετά από 58 χρόνια.

Το είχε κάνει η ΑΕΚ στις 29 Σεπτεμβρίου 1963, αλλά δεν είχε αντίκρισμα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 5-4!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε ντέρμπι "αιωνίων" από φιλοξενούμενη ομάδα. Ως γηπεδούχος ο Ολυμπιακός το είχε καταφέρει δύο φορές, το 1967 και το 2016.

Ο Γιώργος Μασούρας πέτυχε δύο γκολ μέχρι το 12ο λεπτό διαμορφώνοντας το γρηγορότερο 2-0 στην ιστορία των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ντέρμπι που έχει διαμορφωθεί σκορ 1-1 στο 3ο λεπτό, αλλά τότε είχαν σκοράρει και οι δύο ομάδες.

Επίσης ο Μασούρας έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού, που βάζει δύο γκολ σε ντέρμπι, μετά τον Κώστα Μήτρογλου το Νοέμβριο του 2009, και ο πρώτος που το κάνει εκτός έδρας, μετά το Βασίλη Καραπιάλη το 1998.

Εκτός από το Μασούρα, δύο γκολ πέτυχε και ο Ελ Αραμπί, κάτι που σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία σε ντέρμπι "αιωνίων" πετυχαίνουν από δύο γκολ δύο παίκτες της μιας ομάδας.

Μάλιστα ο Ελ Αραμπί έφτασε τα πέντε γκολ σε βάρος του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι πρωταθλήματος. Περισσότερα έχουν οι Τζόρτζεβιτς και Σιδέρης από επτά και ο Αναστόπουλος έξι.

Πηγή: www.slgr.gr