Ολυμπιακός για νταμπλ, Παναθηναϊκός για λύπηση

Το ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, με τον Ολυμπιακό όποτε θέλει να πατάει γκάζι και να αφήνει τη σκόνη του και στον Παναθηναϊκό να διατηρείται η βαθιά κρίση.

Ολυμπιακός για νταμπλ, Παναθηναϊκός για λύπηση

Όχι, εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα ότι το ντέρμπι της Λεωφόρου δεν ήταν ντέρμπι. Ήταν και... παραήταν. Το ότι ο Παναθηναϊκός έβγαζε σημάδια απόλυτης κατάρρευσης σε βαθμό λύπησης και ο Ολυμπιακός έβγαλε την εικόνα μίας ομάδας που όποτε ήθελε πατούσε γκάζι και άφηνε τη σκόνη του, δεν σημαίνει ότι δεν είχαμε ντέρμπι στο «Απ. Νικολαϊδης».

Δεν φταίει φυσικά ο Ολυμπιακός που μετέτρεψε το ντέρμπι σε... κομπολόι στα χέρια του. Κι αυτό που θα πρέπει να κρατήσει ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι τίποτε άλλο από το γεγονός ότι είδε την ομάδα του, όπως πολύ σωστά είπε, να μην έχει το μυαλό της στις καλοκαιρινές διακοπές, όσο διάστημα διαρκέσουν, γιατί μετά τα όσα κάνει τον τελευταίο καιρό η Λίβερπουλ και (δεν) κάνει η Τσέλσι, όλα είναι πιθανά.

Ο Μασούρας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ελ Αραμπί άρχισε να ξανασκοράρει στο κατάλληλο χρονικό σημείο. Ο Σα έχει επανέλθει εδώ και καιρό στα γνωστά του επίπεδα. Ο Ρέαμπτσιουκ που αγωνίστηκε ένα ημίχρονο, έχει δείξει από τα προηγούμενα ματς τους λόγους που ο Μαρτίνς επέμενε για την απόκτησή του. Ακόμα έχει θέματα στο κομμάτι της τακτικής, αλλά αυτό θα διορθωθεί.

Το σημαντικό για τον Μαρτίνς είναι ότι βλέπει την ομάδα του να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά ενόψει τελικού Κυπέλλου. Κι αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το 1-4, που ως σκορ φέρνει στις μνήμες των φίλων του Ολυμπιακού το αξέχαστο 1-4 προ 20ετίας. Και τότε ο Ολυμπιακός είχε μετατρέψει σε... παιχνιδάκι το ντέρμπι.