Συμφώνησαν οι ΠΑΕ με την προ ετών πρόταση του Ολυμπιακού για «β’ ομάδες» στη Super League 2

Ο Ολυμπιακός προ ετών είχε ρίξει στο τραπέζι την ιδέα για «β’ ομάδες» στη 2η κατηγορία, αλλά δεν είχε καρποφορήσει η πρόταση. Τελικά, με καθυστέρηση αρκετών ετών θα γίνει απόπειρα για να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο οι «μικροί» των συλλόγων της Super League.

Συμφώνησαν οι ΠΑΕ με την προ ετών πρόταση του Ολυμπιακού για «β’ ομάδες» στη Super League 2

Η ιδέα για πρώτη φορά είχε πέσει στις 12 Φεβρουαρίου 2014 από τον Ολυμπιακό. Την επανέφερε ο πρωταθλητής Ελλάδας και το 2016, αλλά δεν βρήκε υποστηρικτές. Τελικά, μετά από πολλά χρόνια οι ομάδες της Super League στο «working group» που έκαναν (Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), συμφώνησαν ότι η δημιουργία β’ ομάδων και η συμμετοχή τους στη Super League 2, μπορεί να βελτιώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση τους Έλληνες παίκτες.

Το να αγωνίζονται οι πιτσιρικάδες σε επαγγελματικές κατηγορίες και μάλιστα στη Super League 2 που φημίζεται ότι είναι μία από τις δυσκολότερες και πιο σκληρές, αυτό μόνο καλό θα κάνει ως προς το «ψήσιμό» τους και τη μετάβασή τους από τους Νέους στην πρώτη ομάδα.

Η δημιουργία των «β’ ομάδων» έχει πέσει για τα καλά στο τραπέζι και θα είναι προεραιτική για όποια ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας το επιθυμεί. Για του χρόνου η πρόταση είναι να είναι τέσσερις οι ομάδες και να πάει με βάση το ράνκινγκ που έχουν οι Νέοι την τελευταία δεκαετία.

Φυσικά οι β’ ομάδες ακόμα και πρώτες - που λέει ο λόγος - να βγουν στην Super League 2, δεν θα προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία. Όπως συμβαίνει δηλαδή σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες όπως η Ισπανία και η Ολλανδία.

Στη Super League λοιπόν ετοιμάζουν την πρότασή τους, που ήταν μία προ ετών ιδέα του Ολυμπιαού και θα σταλεί στους αρμόδιους (ΕΠΟ, Super League 2, ΓΓΑ) για να προχωρήσει το πρότζεκτ.