Συλαϊδόπουλος: «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στη NOVA στο ντέρμπι της Κυριακής (16/5, 19:30) κόντρα στον Ολυμπιακό

Συλαϊδόπουλος: «Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες»

Τον Ολυμπιακό θα υποδεχτεί ο Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος.

Ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (16/5, 19:30) ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος παραχώρησε δηλώσεις στη NOVA.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής των «πράσινων»:

Για το ντέρμπι: «Είμαστε όλοι αρκετά ώριμοι για να αναγνωρίσουμε τον βαθμό της δυσκολίας του παιχνιδιού, και αναγνωρίζουμε επίσης τη δυσκολία όσον αφορά τη χρονική περίοδο και το μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε για να δουλέψουμε. Εμείς θα επικεντρωθούμε κυρίως στη δική μας εμφάνιση και νομίζω ότι αυτό είναι και το κλειδί σε όλη τη λειτουργία της ομάδας, ο τρόπος που θα λειτουργήσουμε και θα εμφανιστούμε εμείς. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε όπως τα τελευταία 20-25 λεπτά στον Άρη που μείναμε με δέκα παίκτες αλλά δείξαμε αυτοπεποίθηση και ότι είμαστε μία ομάδα που ήθελε να κρατήσει την μπάλα παρ’ όλες τις δυσκολίες και δεν κλειστήκαμε σε καμία περίπτωση στην άμυνά μας. Αυτός θα πρέπει να είναι ο οδηγός μας, το τελευταίο 20λεπτο στον Άρη, με όλη τη δύσκολη κατάσταση που βιώσαμε με την κόκκινη και τις αναγκαστικές αλλαγές, τα παιδιά έδειξαν αυτοπεποίθηση και προσπάθησαν να κάνουν το καλύτερο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Για τις απουσίες: «Θα περιμένουμε την επόμενη μέρα, χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες αλλά επιστρέφουν και σημαντικοί παίκτες, θα το αξιολογήσουμε την αυριανή ημέρα. Προβλήματα είναι ο Σχένκενφελντ και ο Πούγγουρας, άλλα παιδιά θα αξιολογηθούν μέχρι αύριο. Όμως ξαναλέω ότι για μας δεν έχει σημασία το ποιος θα αγωνιστεί αλλά ξεκάθαρα το πώς θα αγωνιστούμε ως τρόπος παιχνιδιού και προσέγγιση του παιχνιδιού απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο».

Για το που θα κριθεί το ματς: «Όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού είναι ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες. Δεν είναι μόνο ένα σημείο αυτό που θα κρίνει το παιχνίδι. Αυτός που το θέλει περισσότερο και αυτός που θα δείξει από την αρχή τη διάθεση να μπει πιο δυνατά στις φάσεις, να έχει το πάθος και τη δίψα για τη νίκη, είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για την εκάστοτε ομάδα. Όμως έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες ένα τέτοιο ματς, μπορεί να κριθεί και στο τελευταίο λεπτό κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας».