Μόνο σε Ολυμπιακό και Μαρσέιγ ο Βαλμπουενά πάνω από δύο χρόνια!

Άλλη μία φορά έχει κάτσει ο Ματιέ Βαλμπουενά πάνω από δύο χρόνια στην ίδια ομάδα και αυτό δείχνει πολλά για τη σχέση του με τον Ολυμπιακό. Στην αγαπημένη του Μαρσέιγ.

Μόνο σε Ολυμπιακό και Μαρσέιγ ο Βαλμπουενά πάνω από δύο χρόνια!

Πολλοί ξαφνιάστηκαν με το «σόου» που έδωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Μάλλον, όσοι ξαφνιάστηκαν, δεν γνώριζαν ότι ο Γάλλος είναι τέτοιος τύπος. Αλέγκρος, χαβαλές, πλακατζής και με διάθεση για να πειράζει τους γύρω του. Όλα αυτά φυσικά εκτός αγωνιστικού χώρου, γιατί εντός των τεσσάρων γραμμών μεταμορφώνεται σε έναν παίκτη - μαχητή που δεν θέλει ποτέ να χάνει.

Ο Βαλμπουενά που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για ακόμη μία χρονιά, το έκανε γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι βασικός και αναντικατάστατος την επόμενη σεζόν. Το έκανε όμως με την καρδιά του, απορρίπτοντας άλλες προσφορές από την πατρίδα του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γάλλος στην πλούσια καριέρα του μόλις δύο φορές έχει κάτσει πάνω από δύο χρόνια στην ίδια ομάδα. Με τη σεζόν που θα κάνει του χρόνου, θα υπηρετήσει τον Ολυμπιακό για τρία χρόνια. Η πρώτη του φορά ήταν στην αγαπημένη του Μαρσέιγ, όπου κάθισε μία οκταετία (2006-14).

Κάτι σημαίνει λοιπόν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη ομάδα στην καριέρα του που αποφασίζει να φορέσει τη φανέλα της για πάνω από δύο χρόνια. Στην Ντιναμό Μόσχας κάθισε για μία σεζόν και στην Λιόν για δύο.

Για ποιο λόγο κάνουμε τη συγκεκριμένη αναφορά; Επειδή είναι ενθουσιασμένος που ζει στη χώρα μας και φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η ζωή στην Αθήνα τού θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγαπημένη του Μασσαλία και όπως λέει στους συμπαίκτες του, η ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού ταιριάζει στο 100%. Επίσης, σημαντικό ρόλο για την ερυθρόλευκη οικογένεια παίζει το γεγονός ότι όταν του έγινε η πρόταση ανανέωσης του Βαλμπουενά, δεν το πολυσκέφτηκε. Όπως και πέρσι τον Μάρτιο υπέγραψε σε χρόνο - ρεκόρ για συμβόλαιο έως το 2021, το ίδιο συνέβη και φέτος. Κι αυτό κάτι σημαίνει για τις σχέσεις ανάμεσα στον σύλλογο και σε ποδοσφαιριστές της κλάσης του Βαλμπουενά.

Οπότε, μην απορείτε για ποιο λόγο ο Γάλλος έκλεψε τη... δόξα από τον Χρήστο Φερεντίνο στην παρουσίαση της φιέστας.