Έτσι θέλει να παίζει ο Μαρτίνς- O ρόλος Φορτούνη και Γκερέρο (pics)

Τα συστήματα που δουλεύει ο Πορτογάλος και πως διαμορφώνονται αυτά με τις αφίξεις των Λάζαρου, Φετφατζίδη.

Έτσι θέλει να παίζει ο Μαρτίνς- O ρόλος Φορτούνη και Γκερέρο (pics)

Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Βάτενς ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε τρία συστήματα, ενώ στις δηλώσεις του μετά το ματς τόνισε ότι δύο είναι αυτά που του αρέσουν. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αναλυτικά πως έχει στο μυαλό του τους "ερυθρόλευκους" ο Πορτογάλος και πως διαμορφώνονται αυτά τα συστήματα με τις νέες αφίξεις.

Θα ξεκινήσουμε από το 4-4-2 το οποίο αυτή τη στιγμή φαίνεται να του αρέσει πολύ και το οποίο θα το δούμε αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τερματοφύλακας θα είναι ο Γιαννιώτης και η τετράδα της άμυνας με τα δεδομένα που υπάρχουν θα αποτελείται από τους Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ), τον Τσιμίκα (αριστερό μπακ, αφού ο Κούτρης είναι ανέτοιμος) και τους Σισέ, Βούκοβιτς στόπερ. Τους δύο τελευταίους τους έχει συνεχώς μαζί ο Πορτογάλος. Στα χαφ ο Καμαρά κερδίζει έδαφος και τον ταιριάζει με τον Μπουχαλάκη, ενώ εδώ περιμένει μεταγραφή, γι' αυτό και στο γράφημα έχουμε το ερωτηματικό.

Στα άκρα στη μία πλευρά θα είναι ο Λάζαρος και στην άλλη ο Φετφατζίδης, ενώ και εδώ αναμένεται η προσθήκη με την υπόθεση του Ποντένσε να είναι σε καλό δρόμο. Επιθετικό δίδυμο ο Μάνος με τον Γκερέρο. Επιλέγουμε αυτούς τους δύο, διότι είναι πιο μπροστά από τον Τζούρτζεβιτς στην προτίμηση του προπονητή. Σε αυτό το σύστημα έχει ενδιαφέρον στην πορεία να δούμε πως θα χωρέσει ο Φορτούνης.

Πάμε στο 4-2-3-1, το οποίο όταν η ομάδα του Πειραιά εκδηλώνει επίθεση γίνεται 4-3-3 και αναφέρθηκε σε αυτό άλλωστε και ο προπονητής στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τη Βάτενς. Τερματοφύλακας και τετράδα στην άμυνα παραμένουν ίδιοι. Τον Καμαρά τον χρησιμοποιεί πιο πίσω, αλλά με εντολή να ανεβαίνει. Ο Μπουχαλάκης και εδώ έχει θέση, ενώ μπροστά τους έχει τον Φορτούνη. Στα άκρα ο Λάζαρος και ο Φετφατζίδης είναι τα φαβορί, αν και αριστερά βλέπουμε πολύ τον Βέργο στις προπονήσεις και τον Βρουσάι, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει διότι περιμένει παίκτη. Με μοναδικό επιθετικό μπροστά ο Μάνος είναι αυτός που έχει προβάδισμα, διότι τον Γκερέρο δείχνει να τον χρησιμοποιεί περισσότερο με δεύτερο επιθετικό δίπλα του.

Αυτά είναι τα συστήματα που δουλεύει, αλλά και με αρκετές παραλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Για τον Λάζαρο είναι ξεκάθαρη η πρόθεση να χρησιμοποιείται δεξιά, ενώ τον Φετφατζίδη έχει δείξει ότι τον υπολογίζει και για τα δύο άκρα.