Απλά τα πράγματα: Κέρδισε το ποδόσφαιρο!

Η ομάδα που δεν είχε… αναγραμματισμούς στο παιχνίδι της και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο, ήταν αυτή που στο τέλος πανηγύρισε δίκαια την κατάκτηση ενός εξαιρετικά δύσκολου πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική διαφορά.

Απλά τα πράγματα: Κέρδισε το ποδόσφαιρο!

Μη δίνετε σημασία στη βαθμολογική διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους. Το πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο εύκολο, όσο νομίζετε/νομίζουμε. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που το έκανε εύκολο.

Είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές απουσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με προβλήματα τραυματισμών και με ασθενείς κορονοϊού. Είχε πολύ μεγάλα διαστήματα που δεν ξεκουράστηκε καθόλου, προερχόμενος από σερί ματς από τον Ιούλιο του 2019. Μην ξεχνάτε ότι από τις 3 Ιανουαρίου έως τη διακοπή του Μαρτίου, έπαιζε ανά τρεις μέρες και δεν μπορούσε να κάνει μία νορμάλ προπόνηση, με τους παίκτες να ακολουθούν μόνο προγράμματα αποθεραπείας.

Ο Ολυμπιακός είναι μία στρωμένη ομάδα από την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς, μολονότι είχε χαθεί τότε το πρωτάθλημα. Πατώντας πάνω σε… ποδοσφαιρικές ράγες και αποφεύγοντας τις «ανορθογραφίες» και τους… αναγραμματισμούς, τα αποδυτήρια στον Ρέντη κατάφεραν να μείνουν αφοσιωμένα στα όσα συνέβαιναν εντός των τεσσάρων γραμμών και όχι στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ο Μαρτίνς είχε καταφέρει να φτιάξει ένα πλαίσιο γύρω από τους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να μένουν ανεπηρέαστοι. Ναι, υπήρχαν στιγμές που εξέφραζαν δημοσίως τα παράπονά τους για ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο Μαρτίνς τούς έβαζε σε βίντεο τα λάθη που έκαναν στα παιχνίδια και αμέσως προσγειώνονταν στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα, σε μία πραγματικότητα που επίτασσε βελτίωση, ανάπτυξη και διόρθωση των όποιων λαθών γίνονταν.

Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να σηκώνουν την κούπα του πρωταθλητή στον πειραϊκό ουρανό, βγήκε αυθόρμητα από το στόμα μας η ατάκα ότι «κέρδισε το ποδόσφαιρο». Είναι τόσο απλό, αλλά ρεαλιστικό. Βλέποντας τα πρόσωπα όλων των συντελεστών της επιτυχίας, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι με αυτόν τον προπονητή, αυτούς τους παίκτες και αυτή τη διοίκηση, δεν μπορεί να είναι αισιόδοξοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έπαθε κι έμαθε, αλλά κυρίως επένδυσε και στήριξε έναν προπονητή που έδειχνε ακόμα και στις κακές βραδιές, ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να τον οδηγήσει σε νέες χρυσές σελίδες στην Ιστορία του… Οι δύο «Δικέφαλοι» έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν. Θα επενδύσουν τη νέα σεζόν; Θα το δούμε… Κομματάκι δύσκολο μάς φαίνεται.