Από τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έπαιζε στην Τρίπολη και τα βλέμματα τράβηξαν οι πιτσιρικάδες Σουρλής, Τζολάκης, Καλογερόπουλος και Βρουσάι, ωστόσο, το σημαντικότερο νέο είναι ότι η μετάβαση των «ερυθρόλευκων» από τη φετινή σεζόν στην επόμενη θα γίνει ομαλά χάρη στην Έβερτον.

Από τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν για τον Ολυμπιακό

Ευτυχώς! Αυτή τη λέξη είμαστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποίησαν στον Ολυμπιακό μόλις έμαθαν τα μαντάτα για το διπλό της Έβερτον στο Λονδίνο επί της Γουέστ Χαμ, επιστρέφοντας από την Τρίπολη.

Ναι μεν όλα τα φώτα σήμερα ήταν στραμμένα σε Σουρλή, Καλογερόπουλο και Τζολάκη, ναι μεν οι πιτσιρικάδες έδειξαν τσαγανό (ας σταματήσουμε όμως να τους φουσκώνουμε τα μυαλά), αλλά το σημαντικότερο νέο είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα φύγουν για διακοπές υπό φυσιολογικές συνθήκες μετά τον τελικό του Κυπέλλου και όχι μετά χιλίων κόπων και βασάνων.

Η Γουέστ Χαμ βρίσκεται πλέον στο -6 από την Τσέλσι και απομένουν τρεις αγωνιστικές στην Premier League. Δεν είναι μαθηματικά εκτός Champions League, αλλά η Τσέλσι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν χάνει την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του πρωταθλήματος.

Το ευχάριστο νέο λοιπόν είναι ότι στον Ρέντη τον τελευταίο καιρό υπήρχε ο εξής φόβος μετά την πρόκριση της Τσέλσι στον τελικό του Champions League. Ότι θα ξεκουράζονταν μόλις 10 μέρες ενόψει της νέας σεζόν! Το αντιλαμβάνεστε; Μετά από δύο χρόνια συνεχούς ποδοσφαίρου και τεράστιας καταπόνησης του οργανισμού, υπήρχε ο κίνδυνος να έφευγαν 23 Μαϊου για τις διακοπές τους και το πολύ έως τις 3 Ιουνίου να συγκεντρώνονταν στον Ρέντη για την «πρώτη» της επόμενης αγωνιστικής περιόδου! Αυτός ο κίνδυνος υπήρχε σε περίπτωση που η Τσέλσι κατακτούσε το Champions League και έμενε εκτός 4άδας της Premier League.

Με τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου στην Αγγλία (διπλό της Τσέλσι στην Σίτι, ήττα της 4ης πλέον Λέστερ από τη Νιούκαστλ και ήττα της 5ης Γουέστ Χαμ από την Έβερτον), ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του θα μπορούν να προετοιμαστούν πιο ορθολογικά για την επόμενη σεζόν σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά, μεταγραφικά κλπ).

Θα φύγουν λοιπόν οι παίκτες για τις διακοπές τους στις 23 Μαϊου και γύρω στις 15 Ιουνίου θα εμφανιστούν στον Ρέντη. Αυτές οι 10-15 μέρες που κέρδισαν χάρη στην… Έβερτον, ήταν το καλύτερο «δώρο» που θα μπορούσε να δεχτεί ο Μαρτίνς.

Ξέρετε πόσες δουλειές είχαν μείνει στη μέση; Ένα απλό παράδειγμα θα σας δώσουμε: Το κλείσιμο του προπονητικού κέντρου στο εξωτερικό. Κυρίως όμως είναι οι έξτρα 10-15 μέρες ξεκούρασης, γιατί αυτό θα τους βοηθήσει και σε βάθος χρόνου. Είναι διαφορετικό μετά από δύο χρόνια μπάλας να ξεκουράζεσαι μόλις 10 μέρες και διαφορετικό 20 με 25.

Ήταν λοιπόν από τα πιο ευχάριστα νέα της σεζόν η διασφάλιση του ξεκινήματος του ευρωπαϊκού οδοιπορικού του Ολυμπιακού την επόμενη χρονιά από τον β' προκριματικό και όχι από τον α'. Κι όχι επειδή θα είναι σίγουρα «ισχυρός» στις κληρώσεις όλων των γύρων, αλλά επειδή θα έχουν πάρει τις απαιτούμενες ανάσες. Υπάρχει μεγάλη καταπόνηση και οι 10 μέρες ξεκούρασης θα ήταν ένα... τίποτα!