Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 0-1: «Άλωσε» τη Λεωφόρο και βγήκε Ευρώπη! (Highlights)

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και εξασφάλισε την έξοδό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Αντίο» Ευρώπη για τους «πράσινους»

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 0-1: «Άλωσε» τη Λεωφόρο και βγήκε Ευρώπη! (Highlights)

Τεράστια νίκη μέσα στη Λεωφόρο πήρε η ΑΕΚ με 1-0 επί του Παναθηναϊκού και εξασφάλισε την έξοδό της στην Ευρώπη μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο Μακέντα ήταν ο… μοιραίος για τους γηπεδούχους, καθώς στο 96’ αστόχησε σε πέναλτι, ενώ ο Μάνταλος στο 50’ είχε δώσει το προβάδισμα για την ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη.

Η ΑΕΚ είχε δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό προσπαθώντας να κλείσει τους διαδρόμους στην άμυνά της, αλλά οι γηπεδούχοι παρά την επιθυμία τους δεν μπορούσαν να βρουν τρόπους για να φτάσουν απέναντι στον Τσιντώτα.

Είχαν έλλειμμα δημιουργίας, καθώς ο Βιγιαφάνιες ήταν εξουδετερωμένος και δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις.

Το γκολ του Μάνταλου στο 50’ δικαίωσε την ΑΕΚ για την τακτική της και προκάλεσε… κατάρρευση στον Παναθηναϊκό. Ο Μπόλονι πέρασε τον Καρλίτος δίπλα στον Μακέντα, αλλά και πάλι η ομάδα του υστερούσε στην παραγωγή ποδοσφαίρου.

Η «Ένωση» είχα γερά στα χέρια της τα ηνία του αγώνα, ενώ ο Μπόλονι θυμήθηκε ακόμη και τον παραγκωνισμένο για πολλά ματς Γιάννη Μπουζούκη προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Ασφαλώς τίποτε δεν άλλαξε, αφού και ο Μακέντα έστειλε στο δοκάρι τις ελάχιστες ελπίδες που είχε ο Παναθηναϊκός να κρατηθεί μέσα στο κόλπο της Ευρώπης με την ΑΕΚ να παίρνει τη μεγάλη νίκη.


Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 0-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαϊδης»


Διαιτητής: Αρανόφσκι (Ουκρανία)


Σκόρερς: Μάνταλος (50’)

Κίτρινες: Νιάς (25’), Βέλεθ (53’), Σανκαρέ (58’), Αλεξανδρόπουλος (82’), Ενγκμπακοτό (96’) - Τσιγκρίνσκι (27’), Σιμάνσκι (33’), Βασιλαντωνόπουλος (65’), Τάνκοβιτς (67’), Κρίστισιτς (89’), Τσιντώτας (96’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης-Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μολό (80’ Σάντσες)- Νιάς (80’ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71’ Αλεξανδρόπουλος)- Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71’ Ενγκμπακοτό), Καμπετσής(58’ Καρλίτος), Μακέντα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας- Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (81’ Μπακάκης)-Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς (70’ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος- Μάνταλος(70’ Σάκχοφ )- Ανσαριφάρντ (89’ Νεντελτσιάρου)