Μάντζιος: «Ο καθένας θα πρέπει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει»

Με δηλώσεις του στη NOVA ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στο σημαντικό παιχνίδι του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην κούραση των παικτών του αλλά και στη ψυχολογία που βρίσκεται η ομάδα. 

Μάντζιος: «Ο καθένας θα πρέπει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει»

Κομβικής σημασίας θα είναι το παιχνίδι του Άρη στην έδρα του ΠΑΟΚ την Κυριακή (9/5) καθώς σε περίπτωση ήττας οι «κίτρινοι» θα χάσουν για τα καλά το τρένο της δεύτερης θέσης.

Ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στον αγώνα της Τούμπας αλλά και στη ψυχολογία που έχουν οι παίκτες του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

Για την ψυχολογική κατάσταση του Άρη: «Θεωρώ πως ήμασταν κοντά στο να κάνουμε μια σημαντική νίκη. Δεν τα καταφέραμε. Μας στεναχώρησε ο τρόπος που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να το ξεπεράσουμε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή».

Για την κόπωση και πόσο αυτή επηρεάζει: «Πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Να μην σκεφτόμαστε τίποτα, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής. Είναι ένα παιχνίδι που μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρηθούμε μέσα στον στόχο που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς. Πλέον εδώ που φτάσαμε πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην άκρη και να επικεντρωθούμε βάζοντας ο καθένας ότι έχει και δεν έχει για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για τον Μπρούνο Γκάμα: «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, το ξεπερνάει γρήγορα. Ήταν μια στιγμή που κανένας μας δεν το περίμενε. Πιστεύαμε πως θα σκοράρει το πέναλτι, αλλά συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Προχωράμε».

Για την επιστροφή Μπεναλουάν στην ενδεκάδα: «Όσο κυλούσε ο χρόνος στο παιχνίδι πατούσε καλύτερα είναι έμπειρος ξέρει να διαχειριστεί το κενό διάστημα της απουσίας που είχε. Αυτό είπαμε και πριν το παιχνίδι να παίξει με ασφάλεια να μην ρισκάρει πολύ. Έβγαλε την ποιότητα και την προσωπικότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής».

Για το τι τον προβληματίζει περισσότερα στα πλέι οφ: «Είναι φανερό το πρόβλημα που έχουμε. Η ομάδα δεν έχει στοιχεία που είχε στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Μας λείπει η ενέργεια σε διάρκεια στα παιχνίδια, από ‘κει και πέρα σε αυτή τη φάση που είμαστε χάσαμε την αμυντική μας συνέπεια και κάθε λάθος μας το πληρώνουμε με γκολ».

Για το πόσο κομβικός είναι ο αγώνας της Τούμπας και αν θα κρίνει τη 2η θέση στη βαθμολογία: «Είναι κομβικός και για τις δύο ομάδες. Από ‘κει και πέρα, αν υποθέσουμε ότι θα πάρουμε αποτέλεσμα στην Τούμπα θα είμαστε πάλι το φαβορί για την δεύτερη θέση. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός το φαβορί γι’ αυτήν».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Ναι, θα προσπαθήσουμε να μπορέσουμε να έχουμε φρέσκα πόδια, φρέσκο μυαλό. Μπήκαμε στην τελική ευθεία και ο καθένας θα πρέπει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, να αδειάσει το μυαλό του για να εκπληρώσουμε τον τελικό μας στόχο».

Για το τι διαφορετικό περιμένει σε αυτό το παιχνίδι: «Είναι ένας ΠΑΟΚ που παίζει διαφορετικά από ότι έπαιζε πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο σχηματισμός αυτός και τα αποτελέσματα που πήρε του δίνουν καλή ψυχολογία. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε διαφορετικά, ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που έχει υπομονή στο παιχνίδι του και παίζει καθαρά για το αποτέλεσμα και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο κομμάτι αυτό εμείς».

Για τον Τζέγκο: «Είναι ένα στενάχωρο γεγονός για την ομάδα. Ένας σημαντικός τραυματισμός γιατί δεν θα λείψει απλώς από κάποια παιχνίδια, αλλά θα μείνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκτός για έξι ίσως και παραπάνω εβδομάδες. Του ευχόμαστε να γυρίσει γερός, είναι από τις κακές στιγμές του ποδοσφαίρου. Είναι δυνατός χαρακτήρας και θα πάρει την υπομονή και τον χρόνο που χρειάζεται για να επανέλθει δυνατός».

Για το αν θα είναι διαθέσιμος την Κυριακή ο Δεληζήσης: «Θα το δούμε μέχρι την Κυριακή».