Αναστασίου: «Δεν μπορείς να ζητάς από τον Μήτρογλου να σου κάνει 15 σπριντ»

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την αγωνιστική εικόνα των ΠΑΟΚ, Άρη, τα πλέι οφ και τον Κώστα Μήτρογλου.

Αναστασίου: «Δεν μπορείς να ζητάς από τον Μήτρογλου να σου κάνει 15 σπριντ»

Για την αγωνιστική εικόνα των ΠΑΟΚ και Άρη καθώς και τους Μίκαελ Κρμέντσικ, Κώστα Μήτρογλου μίλησε ο προπονητής, Γιάννης Αναστασίου, στο Metropolis 95.5.

Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά σημείωσε: «Τα πλέι οφ ήταν ένας δύσκολος θεσμός. Από τη στιγμή που οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν μάθει να παίζουν παιχνίδια σε υψηλή ένταση είναι λογικό. Επίσης, και ο κορονοϊός επηρέασε την προετοιμασία».

Για ΠΑΟΚ: «Φαίνεται ότι μετρά το βάθος στο ρόστερ. Πατάει καλύτερα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Όταν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα, σκέφτεσαι πάντα τη νίκη. Η αλλαγή με τα τρία στόπερ δείχνει να βοηθά τον ΠΑΟΚ να πατά καλύτερα, δίνει ελάχιστες ευκαιρίες στον αντίπαλο και είναι πιο γρήγορος στην επίθεση».

Για Κρμέντσικ: «Αυτό εξαρτάται από τι παίκτη θέλεις να έχεις και τι παίκτες έχεις γύρω του. Αν πάρεις τον Κρμέντσικ και τον έχεις στον πάγκο, είναι μια λανθασμένη κίνηση. Είναι σημαντικό τι απόφαση θα πάρει ο ΠΑΟΚ. Αν θα κρατήσει ή όχι τον Κρμέντσικ».

Για την αγωνιστική πτώση του Άρη: «Είχε μια καλή χρονιά αλλά σε παιχνίδια εντάσεων και πίεσης δεν είναι σταθερός στα αποτελέσματα. Θα ερχόταν η πτώση. Δεν υπάρχει και η απαραίτητη φρεσκάδα. Δείχνει να δυσκολεύεται στα πλέι οφ ο Άρης. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η απουσία Σάσα και Τζέγκο δημιουργούσε θέματα. Όπως και του Μπερτόγλιο που πάταγε περιοχή και έπαιζε ανάμεσα στις γραμμές. Στο τέλος της σεζόν, τα παιδιά αυτά έχουν πολλά παιχνίδια. Έχουν φορτωθεί και είναι δύσκολο να κρατήσουν την ίδια ένταση. Χρειάζονται βοήθεια και φαίνεται πως δεν την έχει».

Για τη δυσκολία στα γκολ: «Ο Μήτρογλου είναι ένας παίκτης που μπορείς να πάρεις το μάξιμουμ όταν είσαι ομάδα που πιέζει και δημιουργεί φάσεις. Στη γρήγορη μετάβαση είναι πιο δύσκολο. Δεν μπορείς να ζητάς από τον Μήτρογλου να σου κάνει 15 σπριντ. Είναι δύσκολο. Πρέπει να τον ταΐσεις, να παίζεις κυριαρχικό ποδόσφαιρο».