Νέα σενάρια στην Νιγηρία για Ολυμπιακό και Ιβουάλα

Μετά από τρεις εβδομάδες οι Νιγηριανοί επανέφεραν στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό το όνομα του 22χρονου εξτρέμ Ανάγιο Ιβουάλα. Δεν φαίνεται να ασχολείται ιδιαίτερα ο πρωταθλητής Ελλάδας.  

Νέα σενάρια στην Νιγηρία για Ολυμπιακό και Ιβουάλα

Το όνομά του δεν ακούγεται για πρώτη φορά στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Στις 16 Απριλίου ο παλαίμαχος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Ιφεάνι Ουντέζε είχε μιλήσει σε Μέσο της Νιγηρίας και είχε αποκαλύψει ότι ο Ολυμπιακός ρώτησε για τον Ανάγιο Ιβουάλα.

Στην ΠΑΕ πάντως δεν είχαν ιδέα για τα λεγόμενα του Ουντέζε και για τον 22χρονο Νιγηριανό εξτρέμ που αγωνίζεται στην ομάδα της πατρίδας του Ενιγιάμπα Άμπα.

Τρεις εβδομάδες μετά λοιπόν, η ιστοσελίδα «Avenir» επανέφερε το όνομα του Ιβουάλα στο προσκήνιο για τους Πειραιώτες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός, η βελγική Έουπεν και η ισπανική Έλτσε είναι οι τρεις ομάδες που εξετάζουν περισσότερο από κάθε άλλον την περίπτωση του 22χρονου Αφρικανού εξτρέμ.

Ο «Τούρμπο» (όπως είναι το ψευδώνυμό του) Ιβουάλα έχει φέτος μόλις 2 γκολ και 2 ασίστ σε σε 24 παιχνίδια, ενώ έχει κληθεί πρόσφατα και στην Εθνική ομάδα της Νιγηρίας.

Η Έουπεν φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει προσφορά 1 εκατομμυρίου ευρώ για την απόκτησή του και σύμφωνα με τους Νιγηριανούς, από κοντά παρακολουθούν τον παίκτη ο Ολυμπιακός και η Έλτσε.

Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό σχετικά με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ούτε καν ότι τελεί υπό παρακολούθηση από τους Πειραιώτες.

Στο λιμάνι τις τελευταίες μέρες έχουν στρέψει την προσοχή τους στην σκανδιναβική αγορά με τον Σουλεμανά της Νόρντζελαντ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και τον Χακσαμπάνοβιτς της Νόρκεπινγκ να έχει ξεχωρίσει από τη γενικότερη «κατασκοπία» που έχουν κάνει οι πρωταθλητές σε Δανία και Σουηδία.