Άρης - Ολυμπιακός 1-1: Χαμένο πέναλτι, δοκάρια και μοιρασιά στο «θρίλερ» του «Κλ. Βικελίδης»! (hls)

Οι Άρης και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης» με τα γκολ των Μάνου (14') και Φορτούνη (82'). Χαμένο πέναλτι οι Θεσσαλονικείς στο 89' με τον Μπρούνο Γκάμα που είχε και δοκάρι στο 90'! Δύο δοκάρια οι Πειραιώτες με τους Ντρέγκερ (2') και Κάιπερς (19'). Ντεμπούτο για τον ερυθρόλευκο στόπερ Καλογερόπουλο που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17 του χρόνια.

Άρης - Ολυμπιακός 1-1: Χαμένο πέναλτι, δοκάρια και μοιρασιά στο «θρίλερ» του «Κλ. Βικελίδης»! (hls)

Και τι δεν είχε το ματς στο «Κλ. Βικελίδης». Γκολ και από τις δύο ομάδες με τελικό σκορ το 1-1, χαμένο πέναλτι από τον Άρη στο 89' με τον Γκάμα, δοκάρια και από τους δύο «μονομάχους» και μπόλικη φρεσκάδα από πλευράς Πειραιωτών, με την πολύ καλή παρουσία του Σουρλή και του Τζολάκη, αλλά και το ντεμπούτο του Καλογερόπουλου πριν καλά-καλά κλείσει τα 17 του χρόνια.

Άρης - Ολυμπιακός: Το γκολ του Φορτούνη για το 1-1 (vid)

ΠΟΛΛΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ήταν αναμενόμενο ότι ο Μαρτίνς θα προχωρούσε σε μία σειρά από αλλαγές στην ενδεκάδα του. Πολλά τα νέα πρόσωπα (Τζολάκης, Τιάγκο Σίλβα, Σουρλής, Κάιπερς, Ντρέγκερ, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς), αλλά και αλλαγή συστήματος από τον Μαρτίνς που πήγε στο 4-2-3-1 και όχι στο 3-4-3. Μάλιστα δίπλα στον Σεμέδο τοποθέτησε τον Εμβιλά και όχι τον Παπασταθόπουλο που προερχόταν από κάποιες κάποιες – μη ανησυχητικές – ενοχλήσεις από το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος πήγε επίσης σε 4-2-3-1, αλλά με ποδοσφαιριστές που έχουν «γράψει» πολλά χιλιόμετρα τη φετινή σεζόν.

Άρης - Ολυμπιακός: Γκολ ο Μάνος και 1-0 (vid)

ΩΡΑΙΟ ΜΑΤΣ, ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ

Χωρίς σκοπιμότητα οι δύο ομάδες έδωσαν τη δυνατότητα σε όσους τον παρακολούθησαν, να δουν ένα παιχνίδι που δεν ήταν κακό. Παρόλο που ο Ολυμπιακός ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, η παρουσία αρκετών «ρεζερβών στην ενδεκάδα είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί μία ομάδα με μπόλικη διάθεση και δίψα για να «δείξουν» κάποια πράγματα στον προπονητή τους. Μόλις στο 2’ ο Ντρέγκερ είχε δοκάρι έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Ραντζέλοβιτς, ενώ ο Άρης που είχε σε καλή μέρα τον Μαντσίνι, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 11’ με τον Μάνο έπειτα από ασίστ «πάρε-βάλε» του Σάσα και αφού πρώτα χρειάστηκε η συνδρομή του VAR για να διαπιστωθεί αν η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του Τζολάκη. Ένας Τζολάκης που αντέδρασε εντυπωσιακά στη φάση του 1-0, ασχέτως αν δέχτηκε τελικά το γκολ. Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και με τον Κάιπερς είχε δεύτερο δοκάρι στο 19’. Στη συνέχεια ο Άρης έδωσε κι άλλο χώρο στους Πειραιώτες, αλλά το έκανε για λόγους τακτικής, εκτιμώντας ο Μάντζιος ότι θα μπορούσε να βρει σε αντεπιθέσεις ευκολότερα διαδρόμους προς την εστία του Τζολάκη. Έως και το φινάλε του ματς, όμως, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που απείλησε με τους Βρουσάι (35’) και Βαλμπουενά (39’).

ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ, ΤΟ ΕΒΑΛΕ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και αν εξαιρεθεί η φάση του 72', όταν ο Σάσα σε μία αντεπίθεση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Τζολάκη, κατά τ' άλλα ο Άρης δεν είχε να επιδείξει κάτι άλλο. Ο Ραντζέλοβιτς δύο φορές δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κουέστα, αλλά τελικά χρειάστηκε η είσοδος των Ελ Αραμπί, Χασάν και Φορτούνη για να φτάσει ο Ολυμπιακός στο γκολ με μία έξοχη συνεργασία ανάμεσα σε Φορτούνη, Ραντζέλοβιτς, Χασάν (μαγική πάσα!) και πλασέ του Φορτούνη για το 1-1 στο 82'.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 89' ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 90' Ο ΑΡΗΣ

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Άρης είχε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, έφτασε κοντά στο 2-1 στο 89', όταν ο Τιάγκο Σίλβα έκανε άτσαλο τάκλιν προς τον Ματέο Γκαρσία και ο Ισραηλινός διαιτητής έδειξε σωστά την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπρούνο Γκάμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα έστειλε την μπάλα με φαλτσαριστό πλασέ στη συμβολή των δοκών και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε 1-1 το ματς στο Χαριλάου.

Μικρογραφία

Άρης – Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Σκόρερ: 11’ Μάνος, 82' Φορτούνης.

Διαιτητής: Ρεϊνσρέιμπερ (Ισραήλ)

Κίτρινες: 38’ Μπεναλουάν

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (39’ λ.τρ. Ροζ), Μπεναλουάν, Τζέγκο (80’ Ματέο Γκαρσία), Σάσα, Μαντσίνι (80’ Ιωάννου), Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο (69’ Ματίγια), Μάνος (69’ Σάντε Σίλβα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ντρέγκερ (77’ Καλογερόπουλος), Σεμέδο, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Τιάγκο Σίλβα, Σουρλής (77’ Μπουχαλάκης), Βρουσάι (68’ Χασάν), Βαλμπουενά (68’ Φορτούνης), Ραντζέλοβιτς, Κάιπερς (77’ Ελ Αραμπί).