Το Ζέεφελντ από τα 2.045 μέτρα (vid)

Ζήστε την εμπειρία που προσφέρουν οι αυστριακές Άλπεις μέσα από την κάμερα του fosonline.gr.

Το Ζέεφελντ από τα 2.045 μέτρα (vid)

Για τους λάτρεις του σκι το Ζέεφελντ είναι ο ιδανικότερος προορισμός το χειμώνα. Το αυστριακό χωριό που έχει επιλέξει γι' ακόμα ένα καλοκαίρι ο Ολυμπιακός για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες που αγαπούν το χιόνι και σπορ που γίνονται σε αυτό. Τους χειμερινούς μήνες δεν είναι εύκολος προορισμός, αφού απευθύνεται σε μεγάλα πορτοφόλια.

Τα ακριβά και πολυτελέστατα ξενοδοχεία μαρτυρούν, άλλωστε τον τουρισμό που έχει το Ζέεφελντ τους χειμερινούς μήνες. Εκτός, όμως, από τον κόσμο που λατρεύει το σκι είναι αρκετοί αυτοί που επιλέγουν το Ζέεφελντ και τους θερινούς μήνες. Ακόμα και αυτή την εποχή έχει αρκετό τουρισμό το αυστριακό θέρετρο.

Κόσμος κάθε ηλικίας έρχεται στο Ζέεφελντ για να κάνει τις διακοπές του και παράλληλα περιπάτους στα μονοπάτια των Άλπεων. Είναι μία καλή ευκαιρία για πολλούς να πατήσουν και τις Άλπεις. Αυτή την εποχή μπορεί κανείς να φτάσει μέχρι τα 2.045 μέτρα. Πως γίνεται αυτό; Σε απόσταση μερικών μέτρων από το ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή του Ολυμπιακού υπάρχει ο σταθμός όπου φεύγει το τρένο, το οποίο σε ανεβάζει μέχρι τα 1.760 μέτρα.

Αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί λόγω έργων το τελεφερίκ που ανεβαίνει ως τα 2.064 μέτρα. Στο σημείο που σταματάει το τρένο μπορεί κανείς να πάρει τελεφερίκ και να φτάσει μέχρι τα 2.045 μέτρα και να θαυμάσει μία μοναδική θέα. Οι πιο τολμηροί μπορούν να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι μέσα στις Άλπεις και να ανέβουν ακόμα 700 μέτρα. Μία φοβερή εμπειρία που σου προσφέρουν οι αυστριακές Άλπεις που σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις από ψηλά το Ζέεφελντ.

Στην πρώτη στάση υπάρχει εστιατόριο που μπορεί κανείς να γευματίσει ή να απολαύσει τον καφέ του, ενώ για τα παιδιά έχει δημιουργηθεί σε εξωτερικό χώρο παιδότοπος. Το συνολικό κόστος της ανάβασης στην κορυφή των Άλπεων φτάνει στα 26 ευρώ, αλλά είναι μία εμπειρία που αξίζει κανείς να ζήσει.