ΑΕΛ: «Το ποδοσφαιρικό "θαύμα θαυμάτων"»

33 χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Λάρισα. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ.

ΑΕΛ: «Το ποδοσφαιρικό "θαύμα θαυμάτων"»

Η ΑΕΛ είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα, που έσπασε το… κατεστημένο Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και πανηγύρισε πρωτάθλημα.

Ήταν Πρωτομαγιά του 1988 όταν οι «βυσσινί» κατέκτησαν τον τίτλο!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Πρωτομαγιά 1988:

Η Ελλάδα υποκλίνεται στους πρωταγωνιστές του πιο απίστευτου άθλου όλων των εποχών.

Πρωτομαγιά 2021:

Το χρυσό αστέρι στα μαλλιά της "Βασίλισσας του Κάμπου" μας δείχνει τον δρόμο και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές όλων μας.

Ακριβώς 33 χρόνια μετά, ξαναφέρουμε στους λογισμούς μας εκείνο το ποδοσφαιρικό "θαύμα θαυμάτων" της αγωνιστικής περιόδου 1987 - 88 και υποκλινόμαστε στους συντελεστές του που έγραψαν ιστορία, κατακτώντας δικαιωματικά την πιο περίοπτη θέση στο πάνθεον των ποδοσφαιρικών ηρώων».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ερασιτεχνική ΑΕΛ

«33 χρόνια πριν το σφύριγμα του διαιτητή Μπάτρα στον αγώνα ΑΕΛ - Ηρακλής σηματοδοτούσε την ολοκλήρωση μιας εποποιίας που όμοια της δεν είχε ξαναζήσει ο ελληνικός αθλητισμός.

Σε μια ημερομηνία συνυφασμένη με αγώνες και κατακτήσεις, νοηματοδοτήθηκε ένας ακόμα άθλος,αυτών που δεν σκύβουν το κεφάλι στην αδικία, που εξεγείρονται και εν τέλη παίρνουν δικαιωματικά αυτό που τους ανήκει.

Για όλους όσους αγαπάμε την ΑΕΛ εκείνη η πρωτομαγιά του 1988 που ήρθε ως επιστέγασμα μιας εξέγερσης αποτελεί την κορωνίδα της ιστορίας μας και καθημερινό σημείο αναφοράς.

Ζήτω η Βυσσινί Πρωτομαγιά! Ζήτω η ΑΕΛ!».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας