Ολυμπιακός: Προδιαγεγραμμένες οι μεταγραφικές κινήσεις από Σκανδιναβία

Οι Όλσον, Σουλεμανά, Κουάισον και Χακσαμπάνοβιτς είναι ορισμένες από τις περιπτώσεις που εξετάζουν στον Ολυμπιακό από την Σκανδιναβία. Όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά θα φέρει παίκτη από τη βόρεια Ευρώπη

Ολυμπιακός: Προδιαγεγραμμένες οι μεταγραφικές κινήσεις από Σκανδιναβία

Το «ΦΩΣ» από τις 27 Μαρτίου είχε αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι ο Ολυμπιακός έχει απλώσει για τα καλά τα δίχτυα του στην Σκανδιναβία. Κι αυτό, γιατί το τμήμα σκάουτινγκ έχει καταλήξει ότι στα πρωταθλήματα της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Δανίας μπορούν να βρεθούν ποδοσφαιριστές υψηλής ποιότητας και δίχως μεγάλο κόστος.

Βέβαια, υπάρχουν και παίκτες που είναι στην ατζέντα του Ολυμπιακού, αλλά έχουν εντοπιστεί και από άλλους συλλόγους.

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει και το «ΦΩΣ» εδώ και μέρες, στη λίστα των Πειραιωτών βρίσκονται ο 23χρονος χαφ της Έλφσμποργκ Σίμον Όλσον, ο 27χρονος περιφερειακός επιθετικός της Μάιντς, Ρόμπιν Κουάισον που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ο 21χρονος Σουηδομαυροβούνιος εξτρέμ της Νόρκεπινγκ, Σέαντ Χακσαμπάνοβιτς και ο 19χρονος Γκανέζος εξτρέμ της Νόρντζελαντ, Καμαλντίν Σουλεμανά.

Σε όλους αυτούς προσθέστε και τον 22χρονο αριστερό μπακ της Μπόντο Γκλιμτ, Φρέντρικ Μπιόρκαν για τον οποίο ψάχτηκε ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι και δεν αποκλείεται να ξαναδούμε το όνομά του σε μερικούς μήνες.

Οι πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι ο Κουάισον, ο οποίος έχει τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του και θέλει να περάσει πρώτα το Euro 2020 για να αποφασίσει για το μέλλον του.

Ο μεν Χακσαμπάνοβιτς είναι αρκετά «αλμυρός», καθώς κοστολογείται από την Νόρκεπινγκ με 4-5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Σουλεμανά της Νόρντζελαντ, όπως σημειώσει στο ρεπορτάζ του το «ΦΩΣ» της Μ. Παρασκευής (30/4), έχει εκτοξεύσει κατακόρυφα τις μετοχές του σε διάστημα 4 μηνών και από εκεί που κόστιζε 100 χιλιάρικα τον Φεβρουάριο του 2020, τώρα κοστολογείται με πάνω από 3 εκατομμύρια!

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός τίποτα δεν κάνει τυχαία... Για να «κατασκήνωσε» άνθρωπός του στην Σκανδιναβία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όλα δείχνουν ότι «κάτι» θα φέρει από εκεί. Και δεν αποκλείεται να είναι κάποιος από τους Όλσον, Χακσαμπάνοβιτς ή Σουλεμανά, μολονότι στο κόλπο έχουν μπει και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που συμμετέχουν σε καλύτερα πρωταθλήματα.