Φορτούνης με νοοτροπία... 2015

 Είναι ολοφάνερο ότι ο Κώστας έχει δουλέψει πάρα πολύ στις διακοπές του για να αφήσει πίσω του δύο χρονιές που πολύ απλά δεν ήταν ο εαυτός του.

Φορτούνης με νοοτροπία... 2015

Από την πρώτη στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε φωνάξει στο γραφείο του, πριν καν ξεκινήσει και με τη βούλα τη δουλειά στον Ολυμπιακό, και του είχε εξηγήσει ότι ποντάρει πολλά πάνω του ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε δείξει με τον τρόπο του προς τον Φορτούνη ότι τον υπολογίζει και πώς δεν ίδρωνε το αφτί του σχετικά με όλα όσα ακούγονταν γύρω από το μέλλον του.

Ο Κώστας λοιπόν δούλεψε πολύ στις διακοπές του. Δούλεψε σε τέτοιο βαθμό που επέστρεψε στον Ρέντη στις 15 Ιουνίου, θυμίζοντας τον Φορτούνη του 2015. Την περίοδο δηλαδή που είχε ξεκινήσει τη δουλειά με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα και ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού είχε βάλει στην άκρη τον Τσόρι για να αναδείξει τον διεθνή Έλληνα άσο.

Και τι δεν είχε ακούσει ο Φορτούνης την τελευταία διετία. Προφανώς και μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο ίδιος, ο οποίος έδειχνε να είχε εφησυχάσει και να είχε μείνει στις δάφνες της σεζόν 2015-16. Για παράδειγμα η παρουσία του στις προετοιμασίες του 2016 με Βίκτορ και 2017 με Χάσι δεν έχουν καμία σχέση με τη φετινή. Και μιλάμε πάντοτε για τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία. Φέτος ο Κώστας βγάζει στο χορτάρι μία νοοτροπία που είχε και πριν από τρία καλοκαίρια με τον Σίλβα.

Η παρουσία του στον Ολυμπιακό έχει περάσει από χίλια κύματα. Από την αποθέωση του κόσμου στις γιούχες. Από την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του εώς και το ότι βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο εξαιτίας της αγωνιστικής του συμπεριφοράς.

Στον Ολυμπιακό αυτό που ζητούν από τον Φορτούνη είναι πρώτα απ' όλα να έχει το μυαλό του στην προπόνηση, στη δουλειά, στο να μην... λουφάρει.

Ο φετινός Φορτούνης έχει μπει φουριόζος κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το συζητούν στον Ρέντη, το συζητούν στο Ζέεφελντ και όλοι εύχονται να το συζητούν και στην πορεία της σεζόν.

Το ότι θα έρθουν κάποιες κακές στιγμές είναι λογικό ότι θα έρθουν, καθώς κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι ρομπότ. Δεν γίνεται συνεχώς να παίζει στα... κόκκινα. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστεί όλο αυτό όχι μόνο ο Φορτούνης, αλλά οποιοσδήποτε.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι τα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και αρκετών ανθρώπων του Ολυμπιακού, φαίνεται ότι χτύπησαν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό του Φορτούνη και από τις 15 Ιουνίου βλέπουν άπαντες τον Φορτούνη του 2015.

Πλέον, είναι στο χέρι του να διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα και να παραμείνει η “κολόνα” του Ολυμπιακού, όπως τον έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός.

Η διάθεση που βγάζει στις προπονήσεις, η πολλή δουλειά που έριξε στις διακοπές και η γυαλάδα στο μάτι του είναι τρία πολύ αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Αρκεί βεβαίως να μην εφησυχάσει ξανά. Γιατί τότε, το πιθανότερο είναι να μην του ξαναδοθεί ευκαιρία για να αποτελέσει την “κολόνα” και στον Ολυμπιακό της σεζόν 2019-20.