Πέτρου: «Μακάρι ο Δουβίκας να πήγαινε στον ΠΑΟΚ – Δεν έχει κάτι με την ομάδα...»

Ο τεχνικός διευθυντής του Βόλου, Άκης Πέτρου, μίλησε για την υπόθεση Δουβίκα, τον ΠΑΟΚ, τη λήξη της συνεργασίας με τον Λόπεθ και τον Μήτογλου.

Πέτρου: «Μακάρι ο Δουβίκας να πήγαινε στον ΠΑΟΚ – Δεν έχει κάτι με την ομάδα...»

Ο τεχνικός διευθυντής του Βόλου, Άκης Πέτρου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για την υπόθεση Δουβίκα, τον ΠΑΟΚ, τη λήξη της συνεργασίας με τον Λόπεθ και τον Μήτογλου.

Για το ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας:

«Σίγουρα. Φέτος ήταν μια πετυχημένη χρονιά η 2η στην μεγάλη κατηγορία. Είμαστε μια καινούρια ομάδα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, σώθηκε γρήγορα, έβγαλε παίκτες και το κοιτάμε πάντα αυτό γιατί κοιτάμε τις νεαρές ηλικίες. Εκτός του Δουβίκα έχουμε αρκετούς αξιόλογους παίκτες που δεν έχουν ακουστεί, αλλά θα ακουστούν στην ποδοσφαιρική αγορά».

Για τον Δουβίκα, την ανακοίνωση συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ και την επιλογή του παίκτη:

«Γενικά το όνειρο του Τάσου ήταν να πάει στο εξωτερικό. Και από τον Αστέρα Τρίπολης είχε πρόταση από την Κλαμπ Μπριζ αλλά ναυάγησε τότε. Είχε την πρόταση από τον ΠΑΟΚ, ήμασταν πολύ ανοικτοί να πάει στον ΠΑΟΚ, θεωρήσαμε ότι ήταν καλή επιλογή και θα έπαιζε.

Δεν είχε πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ, δεν ήθελε να μείνει στην Ελλάδα. Κάνοντας το μεγάλο βήμα στην Εθνική ομάδα, οι συμπαίκτες του προφανώς του έλεγαν «πήγαινε στο εξωτερικό, μην μείνεις στην Ελλάδα». Ήταν όνειρό του να πάει στο εξωτερικό, βλέπει ότι η Ολλανδία είναι η χαρά του Έλληνα επιθετικού. Ο ΠΑΟΚ κάνει στροφή στα νέα παιδιά. Έχει πολύ καλούς παίκτες από την Κ19 που ανέβηκαν και είναι άλλου επιπέδου όπως Μιχαηλίδης, Τζόλης ή ο Τσιγγάρας. Το είχε δουλεμένο στο μυαλό του ξεκάθαρα ήταν το όνειρό του να πάει στο εξωτερικό και το επέλεξε».

Για το αν ο Δουβίκας επικαλέστηκε την άποψη των ανθρώπων της ομάδας:

«Το παιδί έλεγε όχι. Δεν είχε κάτι με τον ΠΑΟΚ, το ξαναλέω. Ήταν πρώτος του στόχος να πάει στο εξωτερικό».

Για το αν έχει αγωνιστικές εγγυήσεις πηγαίνοντας στην Ολλανδία:

«Πάει σαν παίκτης πρώτης γραμμής. Όχι σαν λύση για τον πάγκο. Όλα αυτά βέβαια ανατρέπονται. Από τη στιγμή που ενσωματώνεται στο ρόστερ ένας παίκτης είτε είναι 20 είτε 30, ο καλύτερος θα παίξει. Αν συνεχίσει έτσι, όπως σ’ εμάς, δουλευταράς και ταπεινός, θα αφήσει εποχή! Το θέμα είναι να συνεχίσει δουλευταράς και τα έχει όλα στα πόδια του».

Για το αν η πρόταση των Ολλανδών μ’ αυτή του ΠΑΟΚ είχε διαφορές οικονομικά:

«Δεν μπαίνω σ’ αυτή τη διαδικασία. Δεν υπήρχε τρελή διαφορά. Δεν το γνωρίζω απόλυτα. Ως ομάδα το λέγαμε, μακάρι το παιδί να πήγαινε στον ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε άλλο ενδιαφέρον για παίκτη μας από τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ όμως πως αν υπάρχει, δικαίως θα υπάρχει γιατί έχει κι άλλους καλούς παίκτες ο Βόλος που αξίζουν. Όπως λέμε για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ που θα κάνουν μεγάλη καριέρα. Ο Μιχαηλίδης για παράδειγμα θα κάνει πιστεύω μεγάλη καριέρα».

Για τον Μήτογλου αν έχει εισπράξει μήνυμα ενδιαφέροντος από τον ΠΑΟΚ:

«Κάτι επίσημο όχι. Αλλά όπου αγωνιζόμαστε ειδικά με τις μεγάλες ομάδες όλοι στο τέλος του αγώνα με ρωτούν για την ηλικία του και στοιχεία για εκείνον. Πηγαίνει καλά, είναι ένα παιδί στόπερ 21 ετών, πολύ γρήγορος και 1,92, ευέλικτος. Έχει όλα τα στοιχεία του καλού στόπερ. Παιχνίδι με παιχνίδι του δώσαμε ευκαιρία, βλέπαμε ότι δεν είχε μεγάλες διαφορές με άλλους παίκτες και αποκτάει αυτοπεποίθηση και είναι πολύ καλός με την μπάλα. Έχει όλο το πακέτο. Είμαι σίγουρος ότι αξίζει και θα ακουστεί το όνομά του μεταγραφικά. Χωρίς να λέμε μεγάλες κουβέντες, έχουμε ανεβάσει 2-3 παίκτες από την Κ19, με καλά στοιχεία όπως ο Λογαράς στην άμυνα. Μην πάμε στην περίπτωση του Φεράρι, αλλά ο Βόλος έχει ταλέντο. Μέσα από τη δουλειά και τις ευκαιρίες θα αφήσουν καλά πράγματα».

Για την λήξη της συνεργασίας με τον Λόπεθ:

«Ένας προπονητής δεν είναι μόνο «πήγε καλά η ομάδα». Έχει να κάνει με συνεργασία, συμπεριφορές. Όπως λέμε για έναν παίκτη δεν φτάνει μόνο το ταλέντο, είναι το ίδιο. Εμείς στα 4 χρόνια που έχει ζωή αυτή η ομάδα ξεκινήσαμε με 2 νέους εξελίξιμους προπονητές, με επιθετικό και σωστό ποδόσφαιρο. Πετύχαμε και στους δύο. Και με τον Χουάν Φεράντο, που θα ήταν εδώ αν δεν είχε το πρόβλημα υγείας, έκανε πετυχημένη πορεία. Έχουμε ένα επιτελείο που ο βοηθός, ο γυμναστής, ο προπονητής τερματοφυλάκων είναι περιουσία της ομάδας. Έφυγε μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, τον αναλυτή του. Όλοι πήραν βοήθεια από το stuff της ομάδας. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».

Για το τι δεν είχε ο Λόπεθ που έψαχνε ο Βόλος:

«Είναι καλός προπονητής ο Λόπεθ αλλά πρέπει να βγάλει τον εγωισμό του. Δεν είναι το εγώ. Είναι η ομάδα και μετά το εγώ. Η ομάδα ήταν 7η. Πιο κάτω βαθμολογικά δεν πήγαινε. Η ομάδα κάνει και σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Ανανεώσαμε κάποια συμβόλαια, μετά πρέπει να δούμε κι άλλα παιδιά, να πάρουν ευκαιρίες, ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει. Όχι να χαλάσεις την ομάδα και να αλλάξεις 11 παιδιά. Μέσα στην ενδεκάδα, αλλά 1-2 παιδιά θα βοηθηθούν, θα είμαστε κι εμείς πιο δίκαιοι για να τα κρίνουμε. Περιμέναμε τον συνδυασμό. Όχι να βγούμε 7οι. Να δούμε τα παιδιά όλα. Αν από τους 26 παίζουν μόνο οι 15 δεν έχει νόημα. Δεν μπορεί να έχει 26 Δουβίκες ο Βόλος. Το έκανε περισσότερο για το βιογραφικό, να βγει 7ος. Τον Δουβίκα αν με το σκεπτικό του, είχαμε τον Μπαράλες, θα πάμε βάσει βιογραφικού, πιστεύω θα πήγαινε στα σίγουρα. Η ΑΕΛ έχει τον Πινακά. Έχει καλύτερο; Αλλαγή παίζει. Είχαμε διαφορά φιλοσοφίας».

Για το αν τους ενόχλησε που το όνομα του Λόπεθ ακούστηκε για άλλες ομάδες:

«Τέτοιο κόμπλεξ δεν έχουμε. Είναι χαρά μας. Είτε φύγει προπονητής ή ποδοσφαιριστής για μεγαλύτερη ομάδα, καλό είναι, ακούγεται η ομάδα μας. Ο καθένας που είναι στο πόστο του για να είναι πετυχημένη η χρονιά πρέπει να βάλει την ομάδα και μετά τον εαυτό του. Αν ο καθένας είναι για την πάρτη του, δεν πετυχαίνεις τίποτα».

Για το ενδιαφέρον επενδυτών που δεν προχώρησε:

«Δεν το γνωρίζω, είναι θέμα του προέδρου. Υπήρχε ενδιαφέρον, οι άνθρωποι ήταν στην πόλη, λάδι λάδι, αλλά… τηγανίτα τίποτα. Μέχρι τώρα που μιλάμε που όλες οι ομάδες έπαιρναν τα συμβόλαια από τη NOVA εκτός από εμάς, η ομάδα ως 1η του μήνα τα είχε όλα τακτοποιημένα. Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα. Είμαστε πολύ καλά. Αυτό που ζήσαμε πέρσι δεν ήταν δίκαιο για εμάς».