Super League: Διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά με παρόχους ή SL TV

Συστάθηκε επιτροπή την οποία αποτελούν οι τέσσερις μεγάλοι και ο Απόλλων Σμύρνης και οι οποίοι ξεκινούν διαπραγματεύσεις με παρόχους για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Super League: Διαπραγματεύσεις για τα τηλεοπτικά με παρόχους ή SL TV

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε στο Δ.Σ. η Super League. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε μία επιτροπή στην οποία συμμετέχουν οι τέσσερις μεγάλοι και ο Απόλλων Σμύρνης και θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους παρόχους για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Πρόθεση της Λίγκας όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι να εξασφαλίσει ένα συγκεκριμένο ποσό από συνδρομητικό κανάλι. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα πάει στη λύση του SL TV.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

«Tο Δ.Σ. εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει στη δημιουργία κεντρικού φορέα διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, με τη ρητή επιφύλαξη υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων συγκεκριμένων ομάδων. Επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο Δ.Σ. και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα εκκινήσει διαπραγματεύσεις για την Κεντρική Διαχείριση Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων με όλους τους διαθέσιμους παρόχους, για όλες τις μορφές συναφών τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Eγκρίθηκε ομόφωνα η συνεργασία με την εταιρεία VEO Technologies ApS για την προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού για την τεχνική υποστήριξη (technical filming) προπονήσεων και αγώνων των ομάδων υποδομών. Η χρηματοδότηση της απόκτησης του εξοπλισμού θα υλοποιηθεί από τη Super League, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα».