Άρης: Όχι στη βιασύνη σε βάρος της ποιότητας

Το πιο βασικό για τον Άρη είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που μπορούν να εγγυηθούν μια καλή χρονιά κι ας έχει χαθεί χρόνος. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης. 

Άρης: Όχι στη βιασύνη σε βάρος της ποιότητας

Ο Άρης έκλεισε νωρίς προπονητή επιστρέφοντας στη Σούπερ Λίγκα και επιλέγοντας τον Πάκο Ερέρα θα πίστευε κανείς ότι θα είχε έτοιμους τουλάχιστον πέντε Ισπανούς να τον ακολουθήσουν στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά στην πράξη αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές ζήτησαν τον ουρανό με τ’ άστρα στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ αρχικά είχαν συμφωνήσει με λιγότερα. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να λύσουν τα συμβόλαιά τους για να ακολουθήσουν τον Πάκο Ερέρα στον Άρη. Κάποιοι άλλοι ζήτησαν υπεραξία, γνωρίζοντας ότι ο Άρης θα κάνει τα ψώνια του από την Ιβηρική.

Πίεση ασφαλώς υπάρχει για μία ομάδα που ουσιαστικά θα δημιουργηθεί από την αρχή και θα πρέπει να μπει στο μυαλό του προπονητή για να αντιληφθεί τη φιλοσοφία του. Ωστόσο υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθούν οι κινήσεις και γι’ αυτό άλλωστε προσλήφθηκε ο Ντίνος Διαμαντόπουλος, ώστε να αποφορτίσει τον προπονητή και να αναλάβει δράση σε ένα πεδίο που ξέρει να κινείται καλύτερα από οποιονδήποτε βρίσκεται στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τη Δευτέρα (2 Ιουλίου) οι ποδοσφαιριστές του Άρη συγκεντρώνονται, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι όλοι παρόντες. Και κυρίως δεν θα πρέπει να γίνει τίποτε βιαστικά και πρόχειρα σε βάρος της ποιότητας. Όποιο λάθος γίνει τώρα, δύσκολα θα διορθωθεί στην πορεία, γι’ αυτό και απαιτείται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Από τις 4 μέχρι τις 9 Ιουλίου που ο Άρης θα ανεβεί στο βουνό, θα γίνουν τέσσερις προπονήσεις και ουσιαστικά θα είναι μία γνωριμία του νέου προπονητή με την υπόλοιπη ομάδα.

Επομένως υπάρχουν διαθέσιμες σχεδόν δέκα μέρες για να ολοκληρωθούν κάποιες μεταγραφές και να ενσωματωθούν στην αποστολή και οι υπόλοιποι μπορούν να ακολουθήσουν στα Τρία Πέντε Πηγάδια. Στις δέκα μέρες ο Άρης με φουλ δουλειά πρέπει να φέρει τα πρώτα αποτελέσματα. Να ανακοινώσει κάποιες μεταγραφικές προσθήκες, να ξεκαθαρίσει οριστικά με αυτούς που θα μείνουν από την περσινή ομάδα και αυτούς που θα αποχωρήσουν και να αρχίσει να τρέχει το νερό στον μύλο.

Το πιο βασικό είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που μπορούν να εγγυηθούν μια καλή χρονιά κι ας έχει χαθεί χρόνος. Η πρώτη κίνηση με τον Ντιγκινί, που έκανε εξαιρετική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα είναι ενθαρρυντική για τους φιλάθλους του Άρη. Το κυρίως πιάτο θα δείξει τι υλικά θα δώσει ο Καρυπίδης στον Ερέρα για να μαγειρέψει…