Ολυμπιακός – ΑΕΚ 12-2: Και με φετινά ρόστερ και με...περσινά μία ντουζίνα γκολ

Ο Ολυμπιακός συνάντησε για πέμπτη φορά την ΑΕΚ σε λιγότερο από έναν χρόνο και την κέρδισε ξανά, με τους πρωταθλητές του Πέδρο Μαρτίνς να φτάνουν τα 12 γκολ έχοντας δεχθεί μόλις δύο!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 12-2: Και με φετινά ρόστερ και με...περσινά μία ντουζίνα γκολ

12 γκολ σε πέντε αναμετρήσεις σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει πετύχει ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σε εντός και εκτός έδρας αγώνες, σε ουδέτερη έδρα, με φετινά ρόστερ αλλά και με περσινά...

Μάλιστα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα γνωρίζουμε εάν η αναμέτρηση της Κυριακής (25/4) ήταν και η τελευταία για τη φετινή αγωνιστική περίοδο αφού υπάρχουν μπροστά οι επαναληπτικοί της ημιτελικής φάσης για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από τον θεσμό του Κυπέλλου ξεκίνησαν όλα, με τον τελικό του 2020 να διεξάγεται με περσινά ρόστερ τον Σεπτέμβριο του 2020 (!) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έστειλε το πρώτο μήνυμα κατακτώντας το τρόπαιο κερδίζοντας με 1-0.

Τρεις μήνες μετά είχαμε το πρώτο...ραντεβού για το πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο σκορ με τον Βρουσάι και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον Σιμόες στο μοναδικό ματς που κατάφεραν να πάρουν κάτι οι «κιτρινόμαυροι».

Ακολούθησε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Χιμένεθ και οι γνωστές ιστορίες περί...επανάληψης του αγώνα του 2018, για να...απαντήσει ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με μία ακόμη τριάρα ενώ ακολούθησε η συντριβή στο ΟΑΚΑ πριν από 20 μέρες περίπου (4/4), με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να...στήνουν το δικό τους «πάρτι» σκοράροντας τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο (πρώτο) παίρνοντας τη νίκη με το εμφατικό 5-1.

1-0 στον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο με περσινά ρόστερ. 1-1 και 1-5 στο ΟΑΚΑ, 3-0 και 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με φετινά ρόστερ. Σύνολο τερμάτων 12-2 σε πέντε αναμετρήσεις είναι η καλύτερη απάντηση του Ολυμπιακού εντός γηπέδου.