Ο Ολυμπιακός τη δουλειά του, οι άλλοι «καίγονται»

Την ώρα που ο Ολυμπιακός κάνει αυτό για το οποίο έχει ταχθεί από την αρχή του πρωταθλήματος, οι υπόλοιποι είναι με τα… κομπιουτεράκια στα χέρια για να βγουν στην Ευρώπη. Σε δύσκολη θέση, αλλά θα το παλέψει η ΑΕΛ

Ο Ολυμπιακός τη δουλειά του, οι άλλοι «καίγονται»

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ακάθεκτος στο δρόμο του. Τι κι αν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα; Δεν παρεκκλίνει από αυτό το οποίο έχει μάθει να κάνει: Να κερδίζει!

Να παλεύει μέσα στο γήπεδο χωρίς εκπτώσεις, «δε βαριέσαι» και «πότε είναι η φιέστα;» αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους.

O ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ ο Άρης έφερε 1-1 στην Τρίπολη με τον Αστέρα και απέτυχε να προσπεράσει για να μείνει μόνος στην δεύτερη θέση.

Οι «κίτρινοι» υπερτερούν στην προσωρινή βαθμολογία λόγω καλύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια, που είναι το τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας, μιας και υπάρχει απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Οι δύο Θεσσαλονικείς αύξησαν την διαφορά τους στο +3 από την ΑΕΚ που ηττήθηκε με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό

Όσο για τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να… προσεύχεται να κάνει νίκες ο Ολυμπιακός για να κρατάει χαμηλά τους υπόλοιπους διεκδικητές των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων», την ώρα που αυτός χάνει βαθμούς και αδυνατεί να βρει τρόπο για να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο.

Δεν έχει τελειώσει ακόμα η υπόθεση της Ευρώπης για όλες τις ομάδες, αλλά είναι προφανές πως όσο βαδίζουμε προς το τέλος των πλέι οφ το πράγμα θα αρχίζει να… ζεσταίνεται.

Στα… σχοινιά η ΑΕΛ

Στο πλέι άουτ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να μείνει στην πρώτη κατηγορία, πέτυχε ο Παναιτωλικός στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0.

Εξίσου σημαντικό διπλό σημείωσε στην έδρα της ΑΕΛ ο ΟΦΗ με αποτέλεσμα οι Κρητικοί να φύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο και θα πρέπει να κάνουν υπερβάσεις που ίσως και να μην είναι αρκετές για να αποφύγουν το… μοιραίο.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΛ έχει μείνει στους 24 βαθμούς, με τον Παναιτωλικό να έχει 27 και τον ΟΦΗ 28! Κάτι που σημαίνει ότι η Λάρισα ενδέχεται να γνωρίσει τον υποβιβασμό την επόμενη αγωνιστική με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Εάν η ΑΕΛ ηττηθεί στον Βόλο και ο Παναιτωλικός πάρει βαθμό, τότε θα υποβιβαστεί και μαθηματικά, ενώ το ίδιο θα συμβεί στο σενάριο της ισοπαλία της Λάρισας και της νίκης του Παναιτωλικού.

Δεν θα της φτάνει τελευταία αγωνιστική νίκη και ήττα του ΟΦΗ (όπως και το να χάσουν στην προτελευταία αγωνιστική οι Κρητικοί), αφού σε πιθανή ισοβαθμία με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια υστερούν.

Από την άλλη η Λαμία κατάφερε να πάρει το βαθμό στην έδρα του Ατρομήτου και να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Φθιώτιδας απέχει πέντε βαθμούς από τον Παναιτωλικό και τέσσερις αντίστοιχα από τον ΟΦΗ και έτσι πρόλαβε το τρένο της παραμονής, καθώς την τελευταία αγωνιστική οι Κρητικοί θα υποδεχτούν τους Αγρινιώτες.