Λαμία: Ο Γρηγορίου και ο δρόμος από τον υποβιβασμό στη σωτηρία

Η έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου στη Λαμία και η αλλαγή εικόνας της ομάδας, η οποία εξασφάλισε την παραμονή της την κατηγορία, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των Playouts της Super League.

Λαμία: Ο Γρηγορίου και ο δρόμος από τον υποβιβασμό στη σωτηρία

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020 ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανακοίνωνε τον Μιχάλη Γρηγορίου ως νέο προπονητή της Λαμίας. Ο σύλλογος της Φθιώτιδας είχε, μέχρι εκείνη την ημέρα, μόλις δύο (2) βαθμούς έπειτα από δέκα αγώνες, έχοντας αλλάξει ήδη δύο τεχνικούς: ο Γιώργος Πετράκης «άντεξε» τέσσερις αγωνιστικές - μετρώντας ισάριθμες ήττες, ενώ ο Μπάμπης Τεννές άλλες έξι, με τη Λαμία να κατακτά τους δύο πρώτους της βαθμούς στη σεζόν.

Και μετά, ήρθε ο... τυφώνας Γρηγορίου. Στο ντεμπούτο του, η Λαμία κέρδισε με 2-0 τον Άρη, χάρη σε δύο γκολ του Μπατσανά Αραμπούλι. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αν και η άμεση συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τρεις διαδοχικές ήττες κλόνισαν την πίστη στο πρόσωπο του 47χρονου τεχνικού, ωστόσο το νερό είχε ήδη μπει στ’ αυλάκι.

Η Λαμία «έχτισε» ένα αήττητο σερί έξι αγώνων (δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με τέρματα 3-1), καταφέρνοντας να ξεκολλήσει για πρώτη φορά στη σεζόν από την τελευταία δυάδα. Οι εντός προγράμματος ήττες από ΠΑΟΚ (4-0) και Ολυμπιακό (3-0) - αμφότερες εκτός έδρας - ήταν απλά μικρά διαλείμματα στην ανοδική πορεία που είχε ήδη αρχίσει να διαγράφει η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Άλλωστε, είναι και οι τελευταίες στα τελευταία 17 ματς (έξι νίκες και εννέα ισοπαλίες στα υπόλοιπα).

Σε πέντε παιχνίδια στα Playouts η Λαμία διατηρεί το αήττητό της, με δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες, κατακτώντας επάξια την παραμονή της στα σαλόνια της Super League δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.