ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1: Διπλό σωτηρίας με «μαγικό» Ντε Γκουζμάν! (highlights)

Χάρη στο υπέροχο γκολ του -κορυφαίου του αγώνα- Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, ο ΟΦΗ πήρε τεράστιο διπλό στο Αλκαζάρ με σκορ 0-1 απέναντι στην ΑΕΛ.

ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1: Διπλό σωτηρίας με «μαγικό» Ντε Γκουζμάν! (highlights)

Την πιο σημαντική νίκη της χρονιάς -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- πήρε ο ΟΦΗ στο Αλκαζάρ το απόγευμα του Σαββάτου, επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ της γηπεδούχου ΑΕΛ που πλέον (ξανα)μπαίνει σε σοβαρές... περιπέτειες.

Το τελικό 0-1 έγραψε από το 33ο λεπτό ο -πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα- Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν με κεφαλιά-«οβίδα» από το ύψος του πέναλτι, με τον Ολλανδό να είναι πραγματικά συγκινητικός όντας σχεδόν μέσα σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες του ΟΦΗ, ενώ ήταν εξαιρετικός και ανασταλτικά με πάμπολλα κλεψίματα.

Ο ΟΦΗ, ο οποίος δεν είχε μεν την κατοχή όμως φάνηκε πιο επικίνδυνος σε όλο τον αγώνα σε σχέση με τη «φλύαρη» ΑΕΛ, είναι πλέον στο +4 από τη θεσσαλική ομάδα και πραγματοποίησε τεράστιο βήμα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε και για τον Mπόι Βάτερμαν, τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, ο οποίος στο 41' έκανε πιθανότατα την απόκρουση της χρονιάς στο απευθείας φάουλ του Ακούνια, σώζοντας την κρητική εστία.

Στον αντίποδα, οι «βυσσινί» δεν έκαναν πολύ καλό ματς και δικαίως γνώρισαν την ήττα, γεγονός που τους φέρνει εκ νέου σε δεινή θέση σε ό,τι έχει να κάνει με τον απευθείας υποβιβασμό στη Super League 2, δεδομένου ότι πλέον βρίσκονται στο -4 τόσο από τον ΟΦΗ όσο και από τον Παναιτωλικό, με μόλις δύο παιχνίδια να απομένουν στα playouts...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Αλκαζάρ

ΑΕΛ - ΟΦΗ 0-1

Σκόρερ: 33' Ντε Γκουζμάν

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες: 37' Μπέρτος, 74' Στίφλερ, 80' Τσότσιτς, 81' Καρανίκας – 37' Σακόρ, 39' Κοροβέσης, 84' Μεγιάδο

Κόκκινες κάρτες: 84' Γιαννούλης (απευθείας)

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι – Μπέρτος (77’ Καρανίκας) Γιακιμόφσκι Μαξιμένκο Τσότσιτς – Νικολιάς (55’ Κολομπίνο) Στίφλερ Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Γλυνός) – Μπεν Χατίρα (55’ Πινακάς) Ακούνια Ντουρμισάι (77’ Μουκάντζο).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν – Βούρος Διαμαντής Γιαννούλης – Μαρινάκης Κοροβέσης Σακόρ (82’ Στάρτζεον) Μεγιάδο Ντε Γκουζμάν – Σαρντινέρο (81’ Σολίς, 90’+7’ λ. τρ. Ουές) Γιάννου (87’ Βαφέας).